Júliusi rekord Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 11. 17:26

Budapest a nettó szállodai átlagár alapján júliusban, a régióban megelőzte két legfontosabb versenytársát, Bécset és Prágát – tájékoztatta az újságírókat Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója, szeptember 11-én, a Bárkert Bistroban (Várkert Bazár) tartott sajtótájékoztatóján.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójától azt is megtudhattuk, hogy a KSH gyorsjelentése szerint a külföldiektől származó szállásdíj bevétel a nyár második hónapjában 30,1 százalékkal múlta felül a tavaly júliusit.

Guller Zoltán elmondta, hogy az STR mutató szerint Budapesten, a 4 és 5 csillagos szobák nettó átlagára júliusban elérte a 111,5 eurót, először haladva meg a bécsi 89 eurós és a prágai 85 eurós átlagárakat. A vezérigazgató hozzátette, hogy a budapesti szállodák átlagára a nyár második hónapjában 42,2 százalékkal múlta felül a tavaly júliusi értéket, ami alapvetően a FINA vizes világbajnokságnak és a Forma-1-nek köszönhető.

Az MTÜ vezérigazgatója kiemelte még, hogy a KSH legfrissebb adatai szerint 2017. január-júliusban Magyarország tíz legfontosabb küldő piaca közül nyolc esetében 8 százalék feletti növekedésről beszélhetünk, sőt Oroszország, Lengyelország, Németország, Csehország esetében kétszámjegyű a növekmény.

Az MTÜ által kiadott sajtókommüniké megfogalmazása szerint „ az adatok tükrében elmondható, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken a külföldi szállásdíj bevétel 30 %-kal múlta felül a tavalyi, magas bázisú adatot, ami szintén kimagasló eredmény, és az összes bruttó árbevétel országosan 18 %-kal növekedett júliusban az előző év azonos időszakához képest, a belföldi költés növekedése pedig 8,1 %-os volt.

Kapcsolódó cikkek

Júliusi rekord Budapesten

2017. szeptember 11.