Kiemelkedő sikerrel zárt az Art Market Budapest 2017

Forrás: turizmus.com

 2017. október 18. 15:16

Az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa vezető képzőművészeti vására a nemzetközi művészeti élet központjaként és kiemelkedő kulturális találkozóhelyként mutatkozott be 2017. október 12–15. között Budapesten, a Millenárison.

A CAFe Budapest Fesztivállal és Budapest Fővárossal kialakított stratégiai partnerség is hozzájárult ahhoz, hogy az Art Market Budapest idején a főváros Európa legvonzóbb kortársművészeti vásár- és fesztiválvárosa legyen, az igényes művészetbarátok kihagyhatatlan úti céljává váljon. Közép- és Kelet-Európa vezető nemzetközi képzőművészeti vására 4 nap alatt, mintegy 30 ezer látogatót vonzott, ahol közel 25 ország, 100 kiállítója által 500-nál több művész mutatkozott be.

A kiállítást a korábbi éveknél is intenzívebb külföldi és hazai kiállítói érdeklődésnek köszönhetően az Art Market Budapest keretében a Millenáris kiállítási csarnokaiban rendezték meg újra, ahol Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája bemutatkozott, és a széles nemzetközi válogatásban kiválóan demonstrálta a hazai művészeti szereplők versenyképességét.

 

A kiállítás díszvendége 2017-ben az államalapításának 70. évfordulóját Izrael volt, mely példátlanul gazdag választékkal irányította a figyelmet az ország művészeti választékára.

„Különleges élmény és hálás feladat olyan nemzetközi esemény helyszínéül szolgálni és partnerségben dolgozni a szervezőkkel, amely Budapestet a nemzetközi művészeti térképen messziről is jól látható centrumként és vonzó kulturális turisztikai célpontként rögzíti, valamint bemutatja a Millenárist, mint egyedi rendezvényhelyszínt is” – mondta Glázer Tamás a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Kapcsolódó cikkek