Kiemelt kormányzati figyelem a Bakony-Balaton régiónak

Forrás: MTI

 2014. december 16. 17:57

A kormány kiemelten fontosnak tarja a Bakony-Balaton régiót, az itt élők komfortérzetének növelését és azt, hogy minél többen jöjjenek ide – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. évértékelő sajtótájékoztatóján.

Seszták Miklós Veszprémben elmondta, a terület jelentőségét mutatja az is, hogy miniszteri biztos dolgozik a Bakony-Balaton térség fejlesztéséért Mihalovics Péter személyében.

A gyermekek körében nagyon népszerű a Balaton és a Bakony, a legtöbben közülük ebbe a térségbe szeretnének utazni. Éppen ezért nagy a felelőssége a turisztikai szakembereknek, akiknek ezt az álmot lehetőségük van tartalommal megtölteni – tette hozzá a miniszter.

Mihalovics Péter, a Bakony és Balaton térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott, hogy a sokszínűség és az egység a régió két legfontosabb jellemzője. A turisztikai attrakciók végeláthatatlan sorozata jelenti a sokszínűséget, ugyanakkor a közös ügyek érdekében – mint a 8-as út vagy a Pannon Egyetem fejlesztése – képesek összefogni a települések.

Lencsés Tamara, a Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a meglévő értékeket fejlesztik, illetve új szolgáltatásokat vezetnek be. A wellnessturizmuson belül mind nagyobb hangsúlyt helyeznek a „mindness" turizmus fejlesztésére, amely a szellemi jólétet is támogatja. A jövő évi tervek között említette a termékfejlesztései stratégia elkészítését, amelyet 2016–17-ben valósítanak meg.