Kigyúltak a karácsonyi fények Nagyváradon

Forrás: turizmus.com

 2018. december 12. 12:28

Idén negyedik alkalommal várja a látogatókat a Nagyváradi Karácsonyi Vásár a Szent László téren egészen az év utolsó napjáig.

Nem csoda, hogy a Nagyváradi Karácsonyi Vásár az év egyik legkedveltebb ünnepe, mivel melegséggel és meghittséggel árasztja el a főteret. Magas minőségű termékek, színvonalas kulturális- és gyerekprogramok, fűtött kézműves helyiség, valamint a közkedvelt és kihagyhatatlan jégkorcsolyapálya várja az érdeklődőket.

2017-ben 80.000 ember fordult meg a vásárban

Fotó: Visit Oradea

Egy esti séta mellett a téren, együtt csodálhatjuk egy meleg ital vagy finom étel társaságában, ahogy a fények megfestik a tér épületeit. Idén elhívták a Mikulást, és megkérték, töltse itt az idei decembert. Megépítették számára mesebeli gyerekkori kuckóját, ahol várja a gyerekek és felnőttek leveleit, kívánságait meséit, valamint hív mindenkit csodálatos karácsonyi történeteket és legendákat hallgatni.

Mikulás mesebeli kuckóját is megépítették

Fotó: turizmus.com

A karácsony előtti hetekben kilenc élő koncert, számos szórakozási lehetőség, ínyencfalat, kézzel készített ajándék- és dísztárgyak, és hagyományőrző programok várnak kicsiket és nagyokat, hogy együtt hangolódhassunk rá a téli ünnepekre.

Számos kézműves foglalkozás várja a kicsiket

Fotó: Visist Oradea

A helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek, kézműves édességek, italok kiegészítik a hagyományos karácsonyi vásári konyha választékát. A több hétig tartó vásárban minden ínyenc megtalálhatja a számára való legízletesebb falatokat, legyen szó édesről vagy sósról, pikánsról vagy fűszeresről, a téren álló 45 kunyhó mindegyikében szeretettel várják az árusok a látogatókat.

Egyetlen adventi vásár sem teljes a finom falatok nélkül

Fotó: Visit Oradea

További információ:

Facebook: https://www.facebook.com/oradeatargdecraciun/

Facebook-események: https://www.facebook.com/events/2212330229091937/

Instagram: https://www.instagram.com/oradeatargdecraciun/

E-mail: turism@oradea.ro

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Advent Debrecenben

2018. december 07.