Kihagyhatalan Szinyei Merse Pál-kiállítás Nyíregyházán

Forrás: turimus.com

 2019. augusztus 28. 10:18

Harminc éve nem volt Magyarországon olyan különleges Szinyei Merse Pál-kiállítás, mint ami Nyíregyházán látható.

A festő nyolcvan legszebb alkotása tekinthető meg három hónapon keresztül a Jósa András Múzeumban. A kiállításra regisztrálni szükséges, ugyanakkor a szervezők kedvező jegyárakkal várják az érdeklődőket - írja a nyiregyhaza.hu.

Lila ruhás nő, Majális és a Szerelmespár. Ezek Szinyei Merse Pál legismertebb festményei. Az egyik legkedveltebb és legismertebb magyar festő életműve azonban ennél sokkal gazdagabb.

Szinyei 80 festménye tekinthető majd meg a Jósa András Múzeumban. A festő dédunokája szerint az alkotó attól különleges, hogy Közép-Európában ő az egyedi előfutára a francia impresszionistáknak.

Óránként 60 vendéget engednek be a különleges Szinyei Merse Pál kiállításra

Fotó: nyiregyhaza.hu

Három hónapon át lehet látni a tárlatot, augusztus 23-tól november 24-ig.

- Szerettük volna, ha minél többen nézik meg ezt a kiállítást, ezért a belépőjegyárak nagyon kedvezőek - mondta Szinyei Merse Anna, a kiállítás kurátora.

Óránként 60 vendég láthatja

Az önkormányzat támogatta a Szinyei kiállítás megvalósítását. A városvezetés ugyanis célul tűzte ki, hogy különleges tárlatokat lehessen látni a szabolcsi megyeszékhelyen is.

Az előzetes regisztráció a múzeum webportálján történik, óránként 60-an csodálhatják meg tárlatvezetéssel a lenyűgöző festményeket.