Kilencvenezer nézőre számítanak idén a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői

Forrás: MTI

 2024. május 23. 09:01

Harminchét estén húszféle program szerepel idén a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán, a fesztivál két játszóhelyére mintegy 90 ezer nézőt várnak - közölte Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

Az elmúlt években folyamatosan fejlesztették a fesztivál újszegedi ligetben található, kisebbik játszóhelyét. Három évvel ezelőtt fedést kapott a színpad, ami lehetővé teszi, hogy koncerteket is tartsanak, korszerűsítették a játszóhely hang- és fénytechnikáját, idén pedig a színpadi padozatot cserélik ki - részletezte a főigazgató.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad programját a műfaji sokszínűség jegyében állították össze, úgy, hogy minden korosztály megtalálja a számára vonzó előadásokat - közölte Barnák László.

A pandémia előtti legjobb évek látogatószámának megismétlődésére számítanak a Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői

Fotó: Facebook / Szegedi Szabadtéri

Elsőként a Tiszavirág Néptáncegyüttes néptáncgálája látható Újszegeden június 16-án, Berecz András mesemondó és a Juhász Zenekar közreműködésével A mi mesénk címmel.

Június 19-én a Nouvelle Vague ad koncertet. Ezt egy Dixieland gálakoncert követi június 26-án, amelyen színpadra lép a Benkó Dixieland Band, Bényei Tamás és a Hot Jazz Band, a szegedi Molnár Dixieland Band, valamint Falusi Mariann és Gájer Bálint is.

Június 28-án és 29-én a Kultúrbrigád több mint négyszáz előadást megélt musicalét, Az Őrült Nők Ketrecét tekintheti meg a közönség. Július 3-án a Margaret Island érkezik majd, egy héttel később az operettrajongókat a Kálmán Imre - 120 perc a Föld körül című estje várja a zeneszerző legismertebb slágereivel és ritkábban játszott gyöngyszemeivel. Július 12-én és 13-án az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékában a Válaszfalakkal folytatódik a programsorozat.

Július 17-én Koncz Zsuzsa érkezik az Újszegedi Szabadtéri Színpadra. A nosztalgiázni vágyókat egy héttel később is visszavárják a fesztiválra: Szente Vajk rendezésében, Túri Lajos Péter koreográfiáival a Csókkirály - a show fellépői gondoskodnak a szórakozásról.

Július 27-én Szikora Róbert, Lezsák Sándor és Zsuffa Tünde Árpád-házi Szent Erzsébet életét és korát felidéző musicale, Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje érkezik a Szegedi Szabadtéri Játékokra.

Július 31-én Tóth Vera Találkozások című koncertjén a dzsessz, a blues, a swing és az izgalmas crossoverek világágba csöppenhet a közönség. A Játékszín vendégjátékaként Szente Vajk vígjátéka, az Aranylakodalom látható augusztus 3-án.

Augusztusban Cseh Tamást idézik meg egy egyedülálló emlékesttel, a zenész-zeneszerző legemlékezetesebb, Bereményi Gézával közös dalai Hrutka Róbert, Szegezdi Róbert és művésztársaik előadásában elevenednek meg augusztus 7-én a Csönded vagyok című esten.

Egy nagy múltú műfaj könnyed darabját, Gaetano Donizetti Szerelmi bájital című operáját is meghallgathatják az újszegedi nézők augusztus 10-én, Bonecz Veronika rendezésében.

A zenei programok zárásaként augusztus 14-én Halász Judit Csiribiri koncertje várja a közönséget, csokorba fogva pályafutásának legnépszerűbb dalait. Az újszegedi előadás-sorozat a Szép nyári nap című Neoton-musicallel búcsúzik a közönségtől augusztus 16-án és 17-én.