Kína felgyorsítja modern turisztikai rendszerének kiépítését

Forrás: turizmus.com

 2021. január 05. 17:32

Kína kulturális és turisztikai minisztere, Hu Heping szerint lépéseket kell tenni a turisztikai ágazat erősítésére, a hazai keresletben rejlő lehetőségek felszabadításával, hogy az hozzájárulhasson a belföldi forgalom növeléséhez.

A konkrét intézkedésekkel kapcsolatban, Hu Heping egy decemberi turisztikai fórumon elmondta, elsőbbséget kell adni a minőségi turisztikai termékeknek és szolgáltatásoknak. Testre szabott turisztikai termékeket és útvonalakat kell bevezetni az emberek változatos és sokoldalú igényeinek kielégítése érdekében – írja a Silkroadhungary.hu.

A miniszter ugyancsak hangsúlyozta az intelligens turisztikai megoldások fejlesztésének fontosságát olyan intézkedések révén, mint a turisztikai információs infrastruktúra javítása, az internet és a turizmus integrációjának megkönnyítése, valamint új üzleti modellek, például a felhőalapú turizmus fejlesztése. Felszólított a turizmus és az olyan ágazatok, mint a kultúra, a mezőgazdaság, az ipar, az oktatás és a sport integrált fejlesztésére a növekedést ösztönző, új üzleti modellek létrehozása érdekében, valamint kiemelte a piaci szabályozás megerősítését.

Fotózkodó kínai lányok

Kína is fejleszteni akarja a belföldi turisztikai piacát

Fotó: Silkroadhungary.hu

Hu szerint egy szolgáltatásminősítő szabványrendszert és egy harmadik féltől származó minőségértékelési rendszert kell létrehozni, meggyorsítva ezzel a turisztikai ágazat bizalmi rendszerének kiépülését.

Az előrejelzések szerint a kínai belföldi turisztikai piac évente átlagosan tízmilliárd látogatót regisztrál, akiknek a fogyasztása a következő öt évben eléri a tíz billió jüant – derül ki a Kínai Turisztikai Akadémia decemberi jelentéséből.