Kínai forgatócsoport Magyarország több pontján

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. június 07. 12:55

Magyarországon forgatja a sanghaji Dragon TV a ’Brothers over Flowers’ című következő sorozatát, amelynek főszereplői Kínában közismert férfi színészek – sztárok. A filmsorozat témája a Közép-Európában utazgató kínai fiúk kalandjai.

A jelenleg is zajló magyarországi forgatás során a stáb számára az előkészítésben segítséget nyújtott a Magyar Turisztikai Ügynökség Kína – KKE Turisztikai Koordinációs Központja.

A mintegy 100 fős stáb június 4-én érkezett Ausztriából a keszthelyi Festetics kastélyba, mint kiválasztott forgatási helyszínre, majd június 5-én és 6-án Budapesten forgattak (Budai Vár, Halászbástya, Citadella, Gerbeaud cukrászda, Beer bike, Széchenyi fürdő, Lázár Lovas park, dunai hajózás, Liszt Ferenc repülőtér), június 7-én Egerben folytatódott a program (Egri vár, Kisnána).

Magyarország ismertségét Kínában nagyban fokozhatja a népszerű TV csatorna új sorozata – épp ahogy Törökország népszerűsége is nőtt a náluk forgatott előző sorozat kapcsán:

A sanghaji Dragon TV 2015 májusában, kínai, hongkongi és taiwani sztárokkal Törökországban forgatta a ’Sisters over Flowers’ filmsorozatot, amely akkor 460 milliós (!) nézettséget ért el Kínában, és azóta a legjobb 10 szórakoztató műsor között tartják számon. A forgatás eredményeképpen mintegy négyszeresére nőtt a Törökországba látogató kínai turisták száma 2015-ben.