Önmagát alakíthatja Budapest egy kínai romantikus sorozatban

Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

 2016. október 19. 14:24

Budapest és Magyarország turisztikai célpontként is megmutathatja magát abban a kínai romantikus sorozatban, amelynek forgatása a napokban kezdődött a magyar fővárosban. A 2017-ben majd félmilliárd nézőt megszólító sorozat révén hazánk reklámot kap a legnagyobb távol-keleti országban.

Nyáron Pekingben jelentette be a filmet gyártó Beijing T&G Entertainment és a szponzor Qunar.com Utazási Iroda, hogy a Love Actually című kínai televíziós sorozat legújabb, külföldön játszódó részeit Magyarországon veszik fel.

 

Már az önmagában turizmusdiplomáciai siker, hogy bár az eredeti tervekben még Prága szerepelt forgatási helyszínként, végül a főszereplőt és a vezető producert meggyőzve sikerült elérni, hogy a forgatókönyvet Budapestre írják át. A magyarországi epizódokat jövőre mutatják be Kínában, és várhatóan 400-500 millió néző fogja figyelemmel kísérni. A 70 fős stáb a napokban érkezett Budapestre, olyan, a hazájukban óriási sztárnak számító színészekkel, mint a férfi főszereplő, Tong Dawei és Joe Chen énekes-színésznő, akik egymaguk több milliós rajongótáborral rendelkeznek. A felvételek október közepén kezdődnek, és két hétig tartanak.A sorozat utolsó részében a magyar főváros és két vidéki helyszín, Eger és Gödöllő nemcsak forgatási, hanem turisztikai célpontként is közel kerül 500 millió potenciális kínai utazóhoz. A magyarországi epizódokban helyszínként megjelenik majd a Liszt Ferenc repülőtér, a Groupama Aréna, a Dorottya Palace, a Gozsdu Udvar bárjai, a New York Kávéház, a Halászbástya étterem, az Operaház és egy Andrássy úti luxusüzlet is.

 

A Magyar Turisztikai Ügynökség a megjelenés turisztikai vonzereje miatt a stábbal és a Korda Stúdióval is együttműködik a sorozat sikere érdekében. A filmes turizmus élénkítése nemcsak a kreatív ipar számára, de a beutazó forgalom növelése szempontjából is nagy jelentőségű.