Kínai szakmai delegáció látogatása Magyarországon

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. november 20. 15:50

A kínai Csungking város turisztikai vezetésének 6 fős delegációja érkezett az elmúlt napokban Magyarországra. A város és térsége jeles kínai fürdőváros, ezért a vendégeket a Széchenyi fürdő Márványtermében fogadta a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezetése.

Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. marketing igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bír a Kínával való kapcsolat: itt működik a Kína – Közép-, és Kelet-Európai Turisztikai Koordinációs Központ titkársága, amely 16 európai ország és Kína között biztosítja a harmonikus turisztikai kapcsolatokat. Május 1-én megnyílt az Air China légitársaság Pekinget és Budapestet összekötő légihídja, amely téli időszakban heti három alkalommal közlekedik a két főváros között.

 

Ezt követően Aranyossy Mihály tartott bemutatót, amelyben kiemelte a kínai vendégeknek szóló magyar kínálati elemeket (étkezés, vásárlási lehetőségek, világörökségek). A Széchenyi Fürdő házigazdájaként Czinege Szilvia, a BGYH Zrt. értékesítési és marketing igazgatója Budapest gyógyfürdőit és strandjait mutatta be. Az eszmecserét szakmai tapasztalatcsere követte a leghíresebb magyar történelmi fürdőben.