Ingyenes kapunyitó versenynappal indul a galoppszezon a Kincsem Parkban

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. március 29. 12:05

Húsvétvasárnap elkezdődik az idei galoppszezon a Kincsem Parkban a hagyományos kapunyitó versenynappal. A világ leggyorsabb lovai, az angol telivérek négy hónapos téli szünetet követően állnak ismét starthoz hazánk egyetlen lóversenypályáján.

Szotyori Nagy Ádám, a létesítmény ügyvezető igazgatója elmondta, hogy galopp-, agár- és ügető szakágban állnak rajthoz a versenyzők a Kincsem Parkban. A szezon első napján nyolc futam indul és a galoppal kezdenek.

A szakember kiemelte, hogy a hároméves lovak legnagyobb eseménye a Derby. Ehhez kapcsolódóan két nemzetközi versenynap is lesz a szezonban: az egyik az osztrák Donau Derby augusztus 4-én.

Közép-Kelet-Európa legnagyobb hagyományú versenyét – ami olyan, mint teniszben a Wimbledon – 156 éve minden évben megrendezik, és hatalmas sportdiplomáciai siker, hogy az idei futamnak Budapest ad otthont.

A másik fő verseny a Kincsem Díj szeptember 8-án, ami azért is lesz idén nevezetes, mert a napokban volt a legendás magyar versenyló, Kincsem születésének 150. évfordulója, s az ünneplés végigkíséri az egész évet, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) emlékérmét is kibocsátott a csodakanca születésének 150. évfordulójára, 3 ezer, illetve 15 ezer forintos értékben.

Kincsem 54 versenyen indult és ugyanennyi futamot nyert meg, ami azóta is utánozhatatlan rekord.

Húsvétvasárnap elkezdődik az idei galoppszezon a Kincsem Parkban

Fotó: Facebook

A Kincsem Park ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy idén lesznek újdonságok is: ilyenek a gyeppályás versenyek, amelyek a szezon első napjától kezdődnek, lehetőséget adva a versenyzőknek és a lovaknak, hogy ne csak szintetikus, homokos pályán, hanem gyepen is kipróbálhassák magukat és hozzászokjanak a talajhoz.

Kiemelte, hogy az infrastruktúrának és a kiváló talajnak köszönhetően Közép-Kelet-Európában a legjobb pálya a Kincsem Parkban található.
Arról is beszélt, hogy a lóversenyek mellett egész tavasszal és nyáron különböző tematikájú rendezvényekkel is várják a látogatókat, figyelembe véve a szórakoztatást és a sportszakmai szempontokat egyaránt.
Elmondta, hogy a koronavírus-járvány óta folyamatosan emelkedik a nézőszám, ami annak köszönhető, hogy egyre népszerűbbek a lóversenyek: többek között a fogadások, valamint az egyéb programok, fesztiválok és gyerekprogramok is vonzzák a közönséget.
Mint mondta, most vasárnap és a kiemelt eseményeken is ingyenes lesz a belépő a Kincsem Parkba.