Kipucolják a Sió-csatornát Siófoknál

Forrás: MTI

 2023. március 22. 13:22

A Víz Világnapja alkalmából több évnyi szemetet kezdtek összeszedni a vízügyi igazgatóság munkatársai a Sió-csatorna három kilométer hosszú, siófoki mederszakaszán szerdán reggel.

Kravinszkaja Gabriella, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság balatoni kirendeltségének vezetője elmondta, mivel a Balaton alacsony vízállása miatt régóta nincs vízeresztés a tóból, a Sióban minimális a befolyókból becsordogáló víz, és jól látszik a rengeteg szemét, amit a lakosság és a turisták beleszórtak az elmúlt évek alatt.

A tervek szerint két napig fog tartani a városi csatornaszakasz hulladékmentesítése.Az első két órában már tíz zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a kirendeltségvezető beszámolója szerint.

Két napig fog tartani a Sió siófoki csatornaszakaszának hulladékmenetesítése

Fotó: hellosiofok.hu

 

A helyenként meredek rézsű miatt köteleket is be kell vetni a teleszedett szemeteszsákok partra juttatásáért. A 2,8 kilométer hosszú meder-szakasz eddig hulladékmentesített részéből kikerült már fél biciklitől kezdve a törött műanyag székig sok minden. Az összegyűjtött szemétben rengeteg a petpalack, sörösdoboz, autógumi, horgászszerelék és egyéb kommunális hulladék – mondta a kirendeltség vezetője.