Királyi udvar turisztikai igazgatót keres

Forrás: turizmus.com

 2019. december 11. 09:47

Még nyitva áll a lehetőség: december 20-ig kell jelentkeznie annak a sokoldalúan szakképzett turisztikai szakembernek, aki elvállalná a brit Royal Travel igazgatását.

Az állás betöltése nincs állampolgársághoz kötve, azonban alap az anyanyelvi szintű angol nyelvtudás. Valóban izgalmas feladatnak ígérkezik Erzsébet királynő és udvartartásának utazási ügyeit intézni, hiszen a jelöltnek tisztában kell lenni az udvar minden tagjának szokásaival, protokoll ügyekkel, ünnepekkel, gasztronómiai kívánságokkal, biztonsági előírásokkal és számos egyéb részlettel.

Viszont, aki mind ennek megfelel, annak januártól már saját irodája lesz a Buckingham-palotában, az éves kezdő fizetése pedig 85 000 angol fontot tesz ki.

De nézzük csak a részleteket! Hetente 37,5 órát kell dolgoznia a Royal Travel igazgatójának, akinek nem dolga a büdzsé előteremtése, viszont gondoskodnia kell róla, hogy a királyi udvar számára megbízható, költséghatékony és az igényeknek megfelelő szintű utazási szolgáltatásokat biztosítson – írja a svéd Expressen portál.

A Buckingham-palota utazási igazgatót keres

Fotó: wikipedia  / Diliff

A Royal Travel igazgatójaként felel majd a szerencsés kiválasztott a légi utazások megszervezéséért, ezen belül a királynő saját helikopterének üzemeltetéséért, valamint a menetrend szerinti vasúti szolgáltatások, illetve a királynői különvonat igénybevételéért.

Ezenkívül kapcsolatba kell lépnie az illetékes hatóságokkal a hivatali ügyek intézését illetően, figyelembe véve a biztonsági és helyi környezeti szempontokat. Mindez vonatkozik a hivatalos és magán meghívásokra, de a személyzet utazásaira is. Biztosítania kell az utak hatékony megtervezését, felkutatni a jó ár-érték arányú szerződéseket és tisztában lenni egy-egy országban a biztonsági kockázatokkal, és az ezen a téren elérhető legújabb védelmi technikákkal.

Nyilvánvalóan olyan vezetőt keresnek, aki tapasztalt, kiváló a kommunikációs és tárgyalási készsége, és tud vezetni egy olyan csapatot, amelynek tagjai szintén sokoldalúak. Például értenek ahhoz is, hogy megítéljék, a királyi udvar tagjainak utazásakor milyen egy adott időszakban a légiforgalmi helyzet, illetve ebben a témában tudják, kihez kell fordulni.

Bár maga a királynő, életkorából következően, már csökkentette külföldi utazásait, de a család többi tagja nem. Károly például jövőre Afrikába utazik, Harry pedig szintén kedveli a távolabbi utakat.