Kirándulások időben és térben a Dunamente applikációjával

Forrás: turizmus.com

 2019. március 26. 11:30

A magyarországi vendégek számára fejlesztette ki az Észak-Komárom, Párkány és a köztük lévő települések turisztikai kínálatát összefogó Dunamente TDM a GUIDE@HAND Dunamente – Podunajsko alkalmazást.

Az applikáció az 1849-es komáromi események 170. évfordulójára készült el, s célja nem csupán az 1849-es események bemutatása, hanem Dunamente történelmi értékeinek az élménnyé formálása.

„Azt szeretnénk, ha a Dunán, s így határon átnyúló történelmi kalandozásokra csábíthatnánk a hozzánk érkező vendégeket, s a magyarországi TDM szervezetekkel közösen, egyetlen alkalmazáscsomagban tudnánk bemutatni Jókai Mór, Csokonai Vitéz Mihály, Péczeli József vagy éppen Klapka György világát, azokat személyeket, helyszíneket és eseményeket, amelyek révén beírta magát  desztinációnk a magyar történelembe – nyilatkozta a fejlesztésről Bauer Ildikó, a Dunamente TDM igazgatója.

„Az alkalmazás különlegessége, hogy – a többi hasonló alkalmazástól eltérően – egyszerre csábít időben és térben való kalandozásra, hiszen míg a Helyek menüben az egyes látnivalókat ismerhetjük meg részletesebben, addig az Időgép menüpontban azt tudhatjuk meg, hogy éppen a mai napon mi történt az elmúlt évszázadokban a Dunamentén. Több száz esemény és történelmi hely vált elérhetővé az alkalmazásban, segítve a terület felfedezését – fejtette ki Nagy Júlia, aki turisztikai szakértőként segíti a térségi munkát.

Az applikáció célja a  Dunamente történelmi értékeinek az élménnyé formálása

Fotó: play.google.com/képernyőfotó

A termékfejlesztés komplex eszközrendszerének természetesen csak az egyik pillére a mobil alkalmazás. A TDM szervezet egyszerre több eszköz fejlesztésén dolgozik, amelyek mind új, önállóan is használható élményelemként jelennek meg a térségben, s együttesen vagy külön-külön is hozzájárulnak a megfelelő tájékoztatáshoz, az attrakciók vonzóbbá tételéhez és a térség desztinációs szintű kínálatának a magyar közönség számára való vonzóvá tételéhez.

Az ingyenes applikáció IOS és Android készülékekre tölthető le.

IOS: https://itunes.apple.com/us/app/podunajsko-dunamente/id1446543919?l=hu&ls=1&mt=8

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.sztaki.guideathand_dunamente