Kis esti korzó

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 28. 13:47

Különleges városnéző sétára invitál szeptember 7-én az Explore Debrecen turisztikai szolgáltató. A programon Erdei Nóra debreceni idegenvezető kalauzolja majd az érdeklődőket, akik egy kellemes kora esti séta keretében megismerhetik Debrecen történetét, szellemi, kulturális és épített örökségét.

Miért egy folyó és hegy nélküli sík vidéken jött létre Debrecen? Mit jelent a város neve? Miért pont a főutcán épültek meg a város első emeletes házai és kik építették ezeket a csodálatos palotákat? Honnan kapta a nevét az Aranybika Szálló és melyik a város legöregebb épülete? – ilyen és hasonló kérdésekre is választ kaphatunk, ha csatlakozunk a sétához, mely

szeptember 7-én, pénteken 17 órakor indul a Református Nagytemplom elől, és érinti Debrecen történelmi belvárosának főbb nevezetességeit, így a múzeumi negyedet, a Kossuth teret és a Piac utcát.


 

Fotó: Explore Debrecen

A Kis esti korzó egy olyan programsorozat első eseménye, mely a helyi lakosságot – és természetesen a városba érkező turistákat – szeretné jobban megismertetni azokkal az utcákkal, terekkel és épületekkel, amik között nap mint nap megfordulnak, de amikről valójában alig tudnak valamit.

A tervek szerint havi 1-2 alkalommal meghirdetett városnéző túrák a jövőben olyan témákra fókuszálnak majd, mint a Nagyerdő, az építészet, a zsidó örökség, a vallási sokszínűség és a városökológia.

 

A séta időtartama 2 óra, részvételi díj 1000 Ft. Hat éves kor alatt ingyenes.

További információ:

https://www.facebook.com/ExploreDebrecen

 

(X)