Kisebb elnökség, nagyobb lendület Gyomaendrődön a GYÜSZ-TE-ben

Forrás: turizmus.com

 2017. június 07. 14:52

Kisebb elnökségi létszámról született döntés a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület 2017. május 29-i közgyűlésén. Mindemellett az elnökség Glózik Klára lemondását követően új elnököt választott.

Gera Krisztián

Fotó: GYÜSZ-TE

Glózik Klára, az egyesület elnöke idén május 29-én lemondott elnöki tisztségéről, helyére az elnökség Gera Krisztiánt választotta. A szakember, aki a Magyar Fürdővárosok Szövetségében, és a Dél-alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesületében is tisztséget tölt be, a Gyomaendrődi Liget Fürdő Nkft. ügyvezető igazgatója.

A közgyűlésen elfogadták a GYÜSZ-TE 2016. évi beszámolóját, az elnökség, valamint a felügyelő bizottság létszámának csökkentését is. Az eddigi 12 tagú helyett a jövőben 7 tagú lesz az elnökség, míg a felügyelő bizottság a jövőben 5 fős helyett csak 3 fős lesz. Gera Krisztián elnök mellett a jövőben továbbra is Rideg Zoltán tölti be az alelnöki pozíciót.

Az idei turisztikai szezonra több mindennel készül az egyesület tagsága. A napokban készült el a Gyomaendrődre érkező turisták számára az a pecsétgyűjtő füzet, amelyben 10 turisztikai szolgáltató szerepel. A cél, hogy a turista minél több mindent megismerjen a Körösök ölelésében fekvő városból.

A „legaktívabb" turisták számára az egyesület ajándékkal kedveskedik. Az egyesület kezdeményezésére rövidesen elkészül egy kiadvány, mely a 16 holtággal rendelkező település horgászati szempontból legjelentősebb, és egyben leghasznosabb információit tartalmazza.

A szűkített elnökség a tagság hathatós együttműködésével továbbra is azon tevékenykedik, hogy Gyomaendrőd páratlan természeti és kulturális értékeivel minél népszerűbb legyen a turisták körében.