Kiterjesztett valóság segít a gyalogosoknak

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 08. 13:56

A Google Térkép Magyarországon is elindította legújabb funkcióját, az Élőképet (LiveView), amely kiterjesztett valóság segítségével az útvonalra vetített nyilakkal és irányokkal mutatja, merre menjen a felhasználó.

Segít a kiterjesztett valóság

Fotó: Google

A Google Térkép nemcsak az utazások megszervezésében hasznos, de kiváló útitárs is, amely segít új helyek felfedezésében. Egy, még ismeretlen város és látnivalói megismerésének nagyszerű módja a gyalogos városnéző túra, néha azonban nehéz kitalálni, merre is menjünk.

A Google Térkép új Élőkép funkciójának köszönhetően mostantól a kiterjesztett valóság segítségével könnyebben felismerhetjük, merre induljunk: valós környezetbe vetített nyilak és irányok mutatják az utat. Az Élőkép nemcsak nagyvárosokban lesz elérhető, de minden olyan helyen is, ahol az Utcakép, azaz a Street View szolgáltatás működik.

A funkció használata rendkívül egyszerű: a Google Térkép alkalmazást megnyitva a felhasználó beírja úti célját, és kiválasztja a séta ikont. Innen az Élőkép gombra koppint, majd a telefonja kameráját az őt körülvevő épületekre irányítja.

Amint a Google Térkép beazonosítja a felhasználó pozícióját, megjelennek a nyilak és a jelek a valós környezetre vetítve, amelyek megmutatják, melyik irányba kell elindulni.

Amennyiben a felhasználó már használja a navigációt, elegendő a bal alsó sarokban az Élőkép gombra kattintani.

Eddig ez a funkció csak a Google Térkép helyi idegenvezetői (Local Guide) és a Google Pixel felhasználók számára volt elérhető tesztelésre, azonban mostantól az ARCore-t támogató androidos telefonokon és ARKit-et támogató iPhone-okon is rendelkezésre áll béta üzemmódban.