Kitiltják a turistacsoportokat Hanoi híres Train Streetjéről – videó

Forrás: turizmus.com

 2023. május 03. 10:50

Biztonsági okokból megtiltották a vietnámi utazási irodáknak, hogy túrákat szervezzenek a főváros híres utcájára, amelyen a vonatok néhány centiméterre haladnak el az épületek előtt.

A Ngő 224 Lê Duẩn egy szűk sikátor Hanoi óvárosában, ahol a vonatok mindössze néhány centire száguldanak el az üzletek és kávézók, valamint a lakóépületek mellett, ennek köszönhetően pedig az évek alatt népszerű szelfizőhellyé vált az utca – számolt be róla az Independent.

A látogatókat célzó döntés azután született, hogy a turisták csoportjai gyakran gyűltek össze ott, ahol a Tran Phu utcában a vasúti átjárónál áthaladnak a vonatok. Mindez súlyos torlódásokat okozott és komoly balesetveszélyt jelentett – írja a Vietnami Hírügynökség.

A vonat csak pár centiméterre halad el az üzletek előtt Hanoiban

Fotó: 123rf.com

 

A hanoi idegenforgalmi minisztérium arra kérte az illetékes ügynökségeket, hogy "komolyan tartsák be a vasúti közlekedés biztonságára és a városi rendre vonatkozó előírásokat", és utasította a rendőrséget, hogy fokozza az ellenőrzéseket.

Nem ez az első eset, hogy a tisztviselők kénytelenek közbelépni a forgalmas utca miatt. Tavaly szeptemberben lezártak egy szakaszt és sorompókat állítottak fel, miután egy dél-koreai turistát elütött egy vonat. Korábban 2019-ben már volt egy kísérlet a vasútvonal mentén működő vállalkozások visszaszorítására, azonban ezeket a terveket leállították, amikor a járvány elkezdődött.

Az alábbi videóban jól látható, hogy milyen szűk a hely a vasúti sínek és a házak között.

 

Vietnám fővárosa az idei év első három hónapjában csaknem egymillió külföldi turistát fogadott, ami csaknem hatszorosa a tavalyi év azonos időszakának – közölte a hanoi idegenforgalmi hivatal.