Kitiltják az idegenvezetőket a New York-i Szabadság-szoborból

Forrás: turizmus.com

 2019. május 10. 13:32

A túlzsúfoltság miatt visszaszorítanák a turistacsoportok számát a New York-i kikötő bejáratánál található szigeteken.

Az USA nemzeti parkjait kezelő National Park Service közlése alapján május 16-tól nem léphetnek be idegenvezetők a Liberty Islanden aznap megnyíló Szabadság-szobor Múzeumba, a Szabadság-szobor kilátójába, valamint az Ellis Islanden található Bevándorlási Múzeumba – írja a dpa hírügynökségre hivatkozva az fvw.de. Az intézkedés célja, hogy csökkentsék a nevezetességek túlzsúfoltságát.

A szigetekről természetesen nem lesznek kitiltva az idegenvezetők, de a látnivalókat csak a múzeumok, illetve a Szabadság-szobor előtt mutathatják be a turistáknak.

Május közepétől csak kívülről mutathatják be a Szabadság-szobrot az idegenvezetők

Fotó: Pixabay

A National Park Service megbízásából a két szigetre kompjáratokat üzemeltető Statue Cruises adatai szerint 2018-ban mintegy 250 ezren látogattak a szigetre vezetett túrák keretében, hatszor annyian, mint tíz évvel korábban. A nagyobb csoportok pedig az átlagosnál nagyobb mértékű problémákat okoznak a nemzeti parkokat kezelő szervezet szerint.

A cityguideny.com híradása szerint a május 16-án megnyíló, mintegy 2415 négyzetméter alapterületű Szabadság-szobor Múzeum interaktív és gondolatébresztő kiállításai a Szabadság-szobor történetét, hatását és örökségét dolgozzák fel. A múzeumba a Liberty és Ellis Islandre szóló kompjegyekkel ingyen lehet belépni, amúgy a felnőttjegyek ára 18 USD-tól kezdődik.

Május 16-án nyit a Szabadság-szobor Múzeum

Fotó: libertyellisfoundation.org