Kiváló nevekkel indít a Sound

Forrás: turizmus.com

 2015. január 19. 16:55

A most napvilágot látott nevek közt ott van például Hardwell, Nicky Romero, és Afrojack is a MasterCard Balaton Soundon. A hírek szerint 2020-ig biztos, hogy Zamárdiban marad a Sound és jelentős fejlesztések is várhatóak, már az idén, július 9-12 között.

Újabb 6 évre kötöttek szerződést a MasterCard Balaton Sound szervezői a fesztiválnak otthont adó Zamárdi Önkormányzatával, eszerint 2020-ig bizonyosan a magyar tenger legszebb látvánnyal bíró szabadstrandja várja továbbra is a Sound látogatóit. A hely állandósága mellett a helyszín azonban sokat változik. Már tavaly komoly átalakításon esett át a fesztivál és 2015-ben további fejlesztések várhatóak.

Megnő például - mintegy másfélszeresére - a Party Aréna. Teljesen átalakul a rendkívül népszerű Telekom Terasz, amelynek színpadtechnikája egy teljesen egyedi és újszerű felépítménybe költözik, továbbra is kihasználva a vízpart adta lehetőségeket. A mintegy 1 km hosszú közvetlen vízpart – mely a fesztivál egyik egyedülálló védjegye – még inkább fókuszba kerül, s az idei évtől újabb vízre épült helyszínek, napozóteraszok, stégek, s az elektronikus zene különféle válfajait felvonultató színpadok, lounge bárok épülnek majd fel, ahol nemzetközi sztár dj-k is felbukkannak majd.

Limitált férőhellyel, magasabb komfortfokozattal és kiemelt szolgáltatásokkal immár VIP kemping is várja az érdeklődőket, emellett bővül a Sound vendégeinek fenntartott egyéb szálláshelyek száma is Zamárdiban és a környéken.

Az elmúlt években megszokott izgalmas komplexumokkal, egyedi dekorációval is készülnek a szervezők. A főbb színpadokon immár kötelezőnek mondható show- és pirotechnikai elemeken, tűzijátékokon túl különféle mega-installációk és vizuális látványelemek épülnek majd a vízfelületen és fesztiválterületen.

Az idei év egyik legjobb híre, leginkább a bérletesek számára, hogy megváltott belépőjükkel 5 "headlinert" láthatnak a nagyszínpadon, hiszen az elmúlt évektől eltérően idén már a nulladik napon beüzemel a nagyszínpad, és igazi világsztár érkezik a Balaton partjára. Néhány héten belül a "nulladik napi" világsztárt is bejelentik a szervezők, de annyit elárultak, hogy egy régóta várt közönségkedvenc fogadta el a Sound meghívását.

A hosszú távú berendezkedés lehetővé teszi, hogy a szervezők tavasszal nagyszabású infrastruktúra fejlesztésbe fogjanak a területen. A szervezők olyan fejlesztéseket végeznek majd, melyek eredményeképpen az esetleges szélsőséges időjárási viszonyok között is komfortos körülményeket biztosítanak majd a fesztiválozóknak. Ennek jegyében szilárd burkolatú közlekedési utakat építenek valamint egy vízelvezető csatornarendszert építenek majd ki. A fejlesztési tervekben szerepel további közműfejlesztés is, amely lehetővé teszi a Sound kommunális hátterének (csatornarendszerre építhető öbítős wc-k, tusolók) bővítését is.