Fesztivál és turizmus-nap Kisújszálláson

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 21. 20:17

Szeptember harmadik hétvégéje Kisújszálláson már 8 éve a Kivilágos Kivirradtig Fesztiválról szól.
Ilyenkor minden évben kézműves árusokkal telik meg a Rákóczi utca, a főzőverseny lelkes részvevői finom illatokkal töltik be az egész városközpontot és mindezek mellett rengeteg színes program várja a fesztiválra érkezőket.

Az idei sztárvendég, a Hooligans este 20 órakor koncertezik a Rendezvénytér nagyszínpadán. Természetesen a Kumánia is várja a vendégeket, akik kényelmes és kellemes környezetben szeretnék kipihenni a rendezvény fáradalmait. De nemcsak a hotelben találkozhatnak velünk, a Kumánia csapata is főz és részt vesz a fesztiválon, nálunk csülkös babos káposzta fő majd a bográcsban, de megannyi káposztás étel közül válogathatnak azok, akik szeptember 23-át Kisújszálláson töltik.

Nem ér még véget a szeptember mikor kivirrad a fesztivál másnapján. Szeptember 27-én, a turizmus világnapján a Kumánia városmarketing applikációját a helyi iskolák diákjai ingyenesen próbálhatják ki, barangolhatják be telefonjukra letöltött játék segítségével a város nevezetességeit. A Kun Kulcs Küldetés nem pusztán egy jó hangulatú telefonos játék, hanem (ebben az esetben) a gyerekeknek saját környezetük megismeréséhez is igazán egyedi módon nyújt segítséget.