Kívül-belül megújul a kapolcsi Kuthy-kúria

Forrás: turizmus.com

 2019. május 24. 14:45

Komplex turisztikai fejlesztéssel kap új köntöst a kapolcsi Kuthy-kúria, amely kibővített attrakciókkal és szolgáltatásokkal, közvetlen környezetében pedig játszótérrel és új főtérrel várja a jövőben a látogatókat.

A kúria – építve a Művészetek Völgye Fesztivál hagyományaira – továbbra is a kulturális és fesztivál turizmus egyik kiemelkedő helyszíneként funkcionál majd. A fejlesztések mintegy 320 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósulnak meg, a 2020 őszére megvalósuló projektben a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi partnerként vesz részt – olvasható az MTÜ oldalán.

A kúria pincéje és földszinti terei kívülről is önállóan megközelíthetővé válnak, az épület pincéjében pedig többfunkciós helyiségegyüttes jön létre, amely alkalmas lesz kisebb műhelymunkák, rendezvények lebonyolítására. A földszinti térben a Művészetek Völgye Látogatóközpontban állandó, ingyenes kiállítás kap helyet, bemutató, interaktív filmvetítéssel.

A kerékpárosok számára az épület megállóhelyként és felüdülőhelyként is funkcionál majd

Fotó: mtu.gov.hu

A kúria előtti közösségi téren, a szabadtéri játékra alkalmas tematikus játszótér megvalósítására is sor kerül. A kerékpárosok számára az épület megállóhelyként és felüdülőhelyként is funkcionál. A jelenlegi parkoló helyén rendezett és modern köztérvilágítással ellátott teret alakítanak ki, amely szabadtéri vásárok és koncertek szervezésére ad lehetőséget. A tér végében akadálymentesített parkoló épül, amely mozgássérültek, családok megállását is elkülönítetten lehetővé teszi, valamint elektromos gépjárművek számára töltőállomás is létesül.

Az épület pincéjét is hasznosítják: információs irodát, kávézót, multifunkcionális rendezvénytereket alakítanak ki.