Dinamikus tartalmakkal szólítja meg a fiatalokat a Kéktúra megújult weboldala

Forrás: turizmus.com

 2021. március 26. 13:44

A minden operációs rendszeren, asztali és mobil eszközökről egyaránt elérhető kektura.hu dinamikus tartalmaival növeli a felhasználói élményeket és kiszolgálja a fiatalabb generáció informatikai igényét is – közölte lapunkkal a Magyar Természetjáró Szövetség.

A letisztult dizájn átlátható képet nyújt a legismertebb, már-már legendás Országos Kéktúráról, a másodikként létrejött Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúráról és a legfiatalabbról, az Alföldi Kéktúráról – tájékoztatott a szövetség, amely a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa is egyben.

A három kéktúra alkotta Országos Kékkör és az Országos Kéktúra útvonalán teljesíthető Gyermekkéktúra információi is ezen az oldalon jelennek meg. Az egyes kéktúrák szakaszainál megtaláljuk a leírások, fotók mellett azok legfrissebb távolságadatát, átlagos teljesítési idejét, szintgörbéjét, a GPX fájlként letölthető útvonalát és a bélyegzőhelyek listáját magyar és angol nyelven.

Az új honlap dinamikus tartalmaival növeli a felhasználói élményeket

Fotó: kektura.hu

Az Országos Kéktúra teljes leírása angol, német és szlovák nyelven is elérhető.

A megújult kektura.hu a publikus teljesítők immár kereshető adatbázisán kívül minden olyan hasznos tudnivalót és praktikus információt tartalmaz, amire a túrázáskor szükségünk lehet.

Ilyenek például az aktuális erdőlátogatási korlátozások és lezárások, a heti rendszerességű kéktúrás hírek és változások, a kéktúraszakaszok mentén található szálláshelyek és látnivalók, tömegközlekedési kapcsolatok, a parkolás lehetőségei, biztonsági előírások, valamint a felszerelésre vonatkozó hasznos tanácsok.

Az oldalon izgalmas tippek, hasznos tudnivalók és további érdekességek is találhatóak a kéktúrákról.

Az oldalon izgalmas tippek, hasznos tudnivalók és további érdekességek is találhatóak a kéktúrákról

Fotó: kektura.hu

A Kéktúra a Nemzeti Értéktár része, ezért a honlap nem tartalmaz kereskedelmi reklámokat, kizárólag a hazai természetjárókat segítő és túrázásukat megkönnyítő tudásátadásra használja a szövetség.

A kektura.hu szerkesztője a kéktúrák hazai működtetője, a Magyar Természetjáró Szövetség, így ez az oldal az egyetlen hiteles kiindulópont és információs bázis, amely az évente több tízezres, a kéket bejárni tervező természetjáró számára nyújt mindig biztos támpontot – írták közleményükben.