Máltán lesz a világ első klímabarát ifjúsági turisztikai találkozója

Forrás: turizmus.com

 2021. január 07. 18:39

A SUNx Málta ad otthont a világ első Strong Earth Youth Summit (SEYS) klímabarát turisztikai ifjúsági találkozójának. A virtuális rendezvényt 2021 áprilisában tartják.

A Strong Earth Youth Summit (SEYS) találkozón zajló előadások, műhelymunkák és egyéb oktatási jellegű programok célja, hogy a jövőbeli tiszta és zöld turisztikai ágazat fontosságát erősítse a járványt követően, a 2030-as fenntartható fejlődési célokkal és a 2050-es párizsi megállapodással összhangban – tájékoztatott a Máltai Idegenforgalmi Hivatal.

Az április 29-i virtuális esemény a kanadai Thompson Okanagan Tourism Association (TOTA), a Máltai Turisztikai Tanulmányok Intézete (ITS) és a Mekong Turisztikai Koordinációs Iroda (MTCO) együttműködésében valósul meg, így az eseményeket Máltán kívül még tovább két helyszínen is követhetik az érdeklődők.

A SEYS a klímabarát utazásra, a jövő turizmusának változásaira összpontosít

Fotó: Máltai Idegenforgalmi Hivatal

A SEYS a klímabarát utazásra (CFT), a jövő turizmusának változásaira összpontosít. Célja, hogy a turizmus újraindulásával a fiatalokat környezettudatos és klímabarát utazási szokásokra ösztönözze.

A csúcstalálkozón virtuális túrákat, interaktív műhelyfoglalkozásokat, szemináriumokat, előadásokat, hálózatépítést, valamint kérdés-felelet szekciókat, és a máltai Klímabarát Turisztikai Regiszterről szóló tájékoztatót is tartanak.

Geoffrey Lipman, a SUNx Malta elnöke elmondta: „Ez nemcsak egy a sok turisztikai rendezvény közül. A SEYS – melynek érdekfeszítő és egyben szórakoztató programját az ITS Malta klímabarát idegenforgalmi szakképzés első végzősei, 30 ország 45 hallgatója állította össze – megfogalmazza a világjárvány utáni zöld és környezettudatos turisztikai szektor fő kérdéseit.”

A programmal kapcsolatos további információk a thesunprogram.com oldalon érhetők el.