Koktélozz egy szuperfa tetején Szingapúrban!

Forrás: turizmus.com

 2019. március 26. 11:39

Szingapúr több mint egy átszálló repülőtér Ázsia felé: mesterséges szuperfák, világörökség botanikus park, 38 Michelin-csillagos étterem, éjszakai szafari, felhőkarcolók árnyékában meghúzódó keleti szentélyek várják az odautazókat.

Passion made possible – hirdeti szlogenjében a Szingapúri Turisztikai Hivatal, amely az Aviareps szervezésében budapesti workshopra invitálta a magyar utazási irodákat, hogy bemutassa az ázsiai városállam azon értékeit, amelyek többnapos tartózkodást is megérnek.

Szingapúr egyedi színességét az ott élő sokféle nemzet (angol, maláj, kínai, arab, indiai stb.) kultúrájának egymás mellett élése, keveredése adja – hangsúlyozta prezentációjában Evgegina Rupakova, a Singapore Tourism Board Oroszországért és Kelet-Európáért felelős csoportjának menedzsere.

A város egyaránt kiváló lehetőségeket tartogat az üzleti és a szabadidős turizmus számára. A legmodernebb kongresszusi létesítmények mellett jelenleg 65 ezres szálláshely-kapacitással rendelkezik, 2020-ban már 70 ezerrel fog. Szállást minden árkategóriában találni, 20 dolláros szobát éppúgy foglalhatunk, mint 4000 dollárost. A többfunkciós Marina Bay Sands például a világ egyik leglátványosabb szállodaépülete, három tornyának tetején egy nyitott „végtelen” úszómedencével.

A Marina Bay Sands mára a városállam egyik jelképe lett

Fotó: Flick.com

Szingapúr igazi zöld város hatalmas parkokkal, környezettudatos építményekkel, a fenntartható fejlődést szolgáló technológiai megoldásokkal. Az egyik legizgalmasabb turistaattrakció a Gardens by the Bay, ahol a Cloud Forest hegynyi méretű üvegháza mellett 18 mesterséges, 25-50 méter magas szuperfa esténként fényjátékkal nyűgözi le a látogatókat. A város trópusi botanikus kertje felkerült az UNESCO világörökségi listájára. A Sentosa szigetén található szórakoztatóparkban többek között a világ egyik legmagasabb szélcsatornájában lebeghetnek a legbátrabbak. A kalandkeresők benevezhetnek éjszakai szafarira, a világ egyik leghíresebb állatkertjében pedig együtt reggelizhetnek az orángutánokkal.

A naptárban minden hónapban akad olyan esemény, amihez érdemes utazásunkat időzíteni, a június például a legjobb időszak a shoppingolásra a nagy leértékelések miatt, júliusban gasztronómiai fesztivállal, augusztusban éjszakai lézershow-val csábít a város. Az ínyencek 38 Michelin-csillagos étterem közül válogathatnak, köztük egy utcai étkezde is található, ahol 2-3 dollárért árulják a tradicionális „csirkés rizst”.

A Szingapúri Turisztikai Hivatal különféle kedvezményeket és támogatást nyújt az üzleti és incentív utakat, illetve nagy létszámú csoportokat szervező utazási irodáknak a Singapore MICE Advantage Programme (SMAP) és az In Singapore Incentive & Rewards programjai keretében – ismertette a képviselő.

Az egyik legizgalmasabb turistaattrakció a Gardens by the Bay

Fotó: Flick.com

Szingapúr legfontosabb repülőtere, a Changieddig is híres volt extra szolgáltatásairól, többek között uszodában, moziban és orchideaparkban múlathatják az időt az átszálló utasok. Április 17-én megnyitják az új terminált Jewel Changi Airport néven, amely önmagában egy újabb látványossággal gyarapítja a várost. Az üvegbúra formájú komplexumban a világ legnagyobb beltéri vízesése, canopy park, zöld sétányok, sövénylabirintus, játszóterek és más káprázatok várják majd az utazókat.

 

Heti négy járat Szingapúrba Varsón keresztül

A magyar utazók Budapestről nagyon jó csatlakozással juthatnak el Szingapúrba Varsón keresztül a LOT Polish Airlines járataival, amelyek hetente négyszer (hétfő, kedd, csütörtök és szombat) repülnek az ázsiai városba – tájékoztatott Szabó Judit, a lengyel légitársaság senior sales specialistája. Budapestről este indul a gép Varsóba, és másnap helyi idő szerint délután ötkor érkezik az utas Szingapúrba, míg a visszafelé úton a reggeli órákban landol a magyar fővárosban. A LOT corporate és csoportos kedvezményeket is kínál erre az útvonalra. Szingapúrban számos partner-légitársasággal (Singapore Airlines, Qantas, Jetstar, JetstarAsia) biztosítanak lehetőséget a továbbrepülésre, Thaiföld, Ázsia bármely desztinációja és Ausztrália felé.

A workshopon elhangzott az is, hogy a magyar utazók Budapestről ideális csatlakozással juthatnak el Szingapúrba Varsón keresztül a LOT járataival

Fotó: turizmus.com

A LOT Boeing 787-es Dreamlinerekkel repüli hosszú távú járatait, Ázsiába jellemzően a 787-9-esek közlekednek. Üzleti utasaik kényelmét szolgálja, hogy egyedülálló módon akár 3 db 32 kg-os bőröndöt is feladhatnak, míg a turistaosztály utasai számára 23 kg a feladható poggyászsúlyhatár. A Premium Economy a LOT-nál nem emelt szintű turistaosztály, hanem inkább a business osztályhoz közelít – hangsúlyozta a fedélzeti szolgáltatások bemutatásakor a képviselő.

Elmondta, hogy tavaly közel 9 millió utas választotta a lengyel légitársaságot, s idén már 10 millió utas elérése a céljuk. Folyamatosan érkeznek új repülőgépeik, amelyekkel egyre több desztináció érhető el. Az újdonságok közé tartozik a június 1-jén nyitó Varsó–Miami járat, amely hetente négyszer közlekedik majd, és a szeptember 17-től, heti öt alkalommal üzemelő Varsó–New Delhi járat. Mindkettőhöz nagyon jó csatlakozást biztosítanak Budapestről.

Az utazási irodások számára a LOT magyar nyelvű agent helpdesket működtet, és a tervek szerint a jelenleg Varsóban működő csoportos foglalási részleg is hamarosan Budapestre költözik.

Kapcsolódó cikkek