Kolozsvári turisztikai szakemberek Nyíregyházán

 2014. június 17. 20:52

Június közepén Nyíregyháza város és a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának meghívására Kolozsvárról érkeztek turisztikai szakemberek Nyíregyházára.

A két napos tanulmányút a „Nyíregyháza bemutatkozása Kolozsváron" c. rendezvény folytatása volt a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. szervezésében.

Az utazási irodákat, tour operatorokat képviselő szakemberek és újságírók a város turisztikai attrakcióival és szálláslehetőségével ismerkedtek meg. Az éjszakai fürdőzéssel kezdődő program másnap belvárosi városnézéssel és az állatpark megtekintésével folytatódott, valamint a szombati napon több szálláshely megtekintésére is sor került. A nap végén az Aquarius Élmény- és Parkfürdő került bemutatásra, melynek medencéit személyesen is kipróbálhatták a szakemberek. Nyíregyházi programjuk a Sóstói Múzeumfaluban tett sétával zárult.

2014 első negyedévében  a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken a romániai vendégek 81.110 vendégéjszakát töltöttek el, ami 3,2 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. A romániai vendégek továbbra is a szállodákat részesítik előnyben, ezekben regisztrálták a vendégéjszakák 88,2% át, azaz 71.542 vendégéjszakát, ami 8,5 százalékos növekedés 2013 első negyedévéhez képest.

A tanulmányút segítségével további folyamatos vendégéjszaka szám növekedésre számíthat a város - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM menedzser.