Költözz Egerbe két hétre!

Szerző: Fucskó Hajnalka

 2014. június 18. 15:34

Ezen a nyáron másodszor hirdeti meg Eger önkormányzata a Költözz Egerbe! című pályázatát, és Jumurdzsák ismét blogol majd a főszezonban. A város kreatív népszerűsítését három új mobilalkalmazás is segíti.

Július 10-ig várják olyan, élményekre és kikapcsolódásra vágyó, kreatív fiatalok (párok vagy barátok) jelentkezését, akik otthonosan mozognak a közösségi médiában, szívesen vezetnek blogot, érdeklődnek a kulturális programok iránt, és vállalják, hogy egri történeteiket – fényképek és videofelvételek közzétételével, valamint szöveges formában – megosztják az egész országgal. A nyertes pár augusztus 6-tól 20-ig, azaz két hétig élvezheti majd Eger vendégszeretetét, s a szállás, vacsorameghívások és belépők mellett 100 ezer forint költőpénzt is kap.

 

A tavalyi nyertesek egy hónapot töltöttek Egerben, blogjukat napi 20-30 ezren olvasták – harangozta be a tavaly sikerrel elindított kezdeményezés folytatását Rázsi Botond egri alpolgármester. A jelentkezőknek egyperces videoblogot kell készíteni a Miért költöznék Egerbe? témában, majd feltölteni egy videomegosztóra, és a linket továbbítani egy rövid bemutatkozó levéllel a koltozzegerbe@ph.eger.hu címre.

Szintén folytatódik Jumurdzsák blogja, amelynek íróját ezúttal sem fedik fel előre. Tavaly Kálloy-Molnár Péter invitálta négy héten át személyes élményeivel a városba az olvasókat, idén ismét egy népszerű közéleti személyiséget kértek fel a webnapló vezetésére, július 20-tól egy hónapon át. Aki kitalálja, ki bújt Jumurdzsák álarca mögé, egri wellnesshétvégét nyerhet. A tippeket az 1552@ph.eger.hu címre várják.

A város három új mobilalkalmazást is fejlesztett a közelmúltban: a manEGER kifejezetten az egri lakosokat segíti a mindennapi ügyintézésben, míg az explorEGER egy turisztikai applikáció, rengeteg információval, képpel és szöveggel. A legfrissebbet, a filmszerű élményt nyújtó Mesélő műemlék című alkalmazást a Forster Központtal és a PocketGuide-val közösen fejlesztették, ez egy személyes hangvételű sétára invitál, melynek során a helyi polgárok mesélnek az egri műemlékekről.