Komplex turisztikai fejlesztés indul Zircen

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 12. 16:28

A turisztikai infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztését, s ezáltal Zirc turisztikai vonzerejének emelkedését célozza meg a város önkormányzatának friss projektje, melyet állami támogatásból valósítanak meg a Széchenyi 2020 program keretében.

Zirc Városi Önkormányzat 418,5 millió forint 100 %-os intenzitású támogatást nyert a „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” című, TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00032 azonosító számú projekt megvalósítására, mely segítségével új turisztikai attrakciók fejlesztése, és turisztikai marketingmegvalósítása révén nő a város vonzereje. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg – olvasható a városi önkormányzat sajtóhírében.

A város 2016-ban nyújtott be pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” címmel. A projekt célja, hogy a város olyan új turisztikai vonzerőkkel gazdagodjon, melyek növelik az idelátogatók által eltölthető idő mennyiségét és minőségét. A projekt komplexen kezeli a városi látnivalók fejlesztését. Legjelentősebb része a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóház fejlesztése, mely projektelem részeként az épületegyüttes belső részei és udvara megújul, átalakul, és új kiállításokat hoznak létre a kornak megfelelő interaktív elemek felhasználásával. Emellett a vendégek magasabb fokú kiszolgálása érdekében kávézót is létesítenek.

 

A Zirci Ciszterci Apátság madártávlatból

Fotó: www.legifoto.com

A Magas-Bakony az utóbbi évek során ismét az aktív turizmus résztvevői számára egyre vonzóbb célponttá válik, erre alapozva tervezték meg egy lovas-kerékpáros túraútvonalat Zircen és környékén, bevonva az érintett szereplőket. A kialakítandó nyomvonal érinteni fogja a térség vendéglátással foglalkozó szereplőit is Zircen, Szarvaskúton, Olaszfaluban, továbbá lehetőség lesz csatlakozni a Veszprém irányába készülő erdei útvonalhoz.

A város turisztikai kínálatának fontos eleme a minden év augusztus első hétvégéjén a város központi rendezvényterén megrendezésre kerülő Bakonyi Betyárnapok. Erre, illetve a további városi és civil rendezvényekre alapozva egy új színpad építésére és kapcsolódó hang- és fénytechnika beszerzésére kerül sor, ezzel is tovább bővítve a helyi lakosság és az ide látogató vendégek számára elérhető koncertek, előadások körét.

A korábbi és mostani turisztikai beruházások hatására növekvő vendégszám, és a városközponti parkolóhelyek magas kihasználtságára alapozva új városközponti parkolót is létesítenek, melynél az elektromos autók töltésének lehetőségét is biztosítják majd.

A fejlesztés eredményeként a turisztikai infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése révén növekszik a város turisztikai vonzereje. Jelenleg a projekt előkészítési szakasza zajlik, amely a teljes megvalósítás megalapozását szolgálja.

A projektről bővebb információt a www.zirc-projektek.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Téli kalandok a Bakonyban

2015. december 17.