Koncertek a Plázson és a Balaton közepén

Forrás: turizmus.com

 2016. július 21. 16:08

Pénteken a tihanyi kompon Szabó Balázs Bandája, szombaton a siófokok Plázson Majka & Curtis és a Kowalsky Meg a Vega örvendeztetik meg zenéjükkel a Balaton partján nyaralókat.

A május vége óta zajló MOL Nagyon Balaton programsorozat idén már olyan sikereket tudhat maga mögött, mint a hatalmas részvétellel lezajlott Ultrabalaton futóverseny és a látogatócsúcsot döntő 10. jubileumi Balaton Sound. De a programsorozat csak most indul be igazán: a héten megkezdődött a VinCE Balaton borfesztivál és elindul a legjobb badacsonyi borászokat felvonultató Badacsony Bor7, a VeszprémFest pedig többek közt Jamie Cullum és Lisa Stansfield koncertjével zajlik Veszprémben.

Július harmadik hete sem fog eseménytelenül telni: jön a felszabadultságáról híres Veszprémi Utcazene Fesztivál, kezdődik a hazai kortárs művészeket és dizájnereket felvonultató ARTplacc Tihanyban, július 22-én pedig újabb különleges hangulatú koncertre kerül sor a Balaton közepén: Szabó Balázs Bandája a szántód-tihanyi kompon zenél majd.

Eközben a siókoki nagystrandon, amely idén Plázsként éledt újjá, egy percre sem áll le az élet: a gyönyörű homokos parton a nappali strandolás és pihenés után éjszaka a szórakozásé a főszerep, amiről hétről hétre a legnépszerűbb zenekarok gondoskodnak. A naplemente partyért július 23-án két népszerű formáció, Majka & Curtis és a Kowalsky Meg a Vega felel, ráadásul a két koncert egy jeggyel látogatható a Plázson.