Koncertek és színházi előadások a második Bakáts Feszten

Forrás: MTI

 2017. augusztus 02. 13:24

Klasszikus és könnyűzenei koncertekkel, gasztronómiai programokkal, valamint színházi előadásokkal is várja a közönséget augusztus 24. és 27. között a második ferencvárosi Bakáts Feszt - közölte a kerület önkormányzata.

A közlemény szerint a Bakáts téren felállított nagyszínpadon fellép mások mellett a magyar autentikus zenét, a francia manouche swinget és sanzonok világát a tangóval és jazzel vegyítő Swing á la Django, a 19-20. század szimfonikus műveit feldolgozó 85 tagú Ealing Youth Orchestra brit ifjúsági zenekar, valamint az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa is.

Kodály Zoltán Székelyfonó című daljátéka Cakó Ferenc élő homokanimációjával lesz látható a MÁV Szimfonikus Zenekar, a Honvéd Férfikar és a Misina Néptáncegyüttes közreműködésével, Mozart Figaro házassága című operájából pedig Rost Andrea, Kálnay Zsófia és ferencvárosi székhelyű Concerto Budapest ad elő részleteket.

A Bakáts utcai Jazz Színpad műsorában a The Americana Project koncertje nyitja a programot Zséda vendégszereplésével, de fellép Sándor György "humoralista" és a Jazzation együttes is. Az Oláh Dezső Trió Kodály és Bartók műveit dolgozza fel, Malek Andrea és az Octovoice a jazz, a swing és a blues műfajaiba kalauzol, valamint Berecz András mesemondó előadását is meghallgathatja a közönség.

A Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templomban Kodály Zoltán Missa Brevis című művét az Ars Nova Sacra Énekegyüttes adja elő, míg a Kálvin-udvar a színházi előadásoknak ad helyet. Királyhelmec színjátszói Békés Pál A női partőrség szeme láttára című komédiáját mutatják be, Földes László "Hobo" Ballada a két sebzett hattyúról című, Viszockij és Marina Vlady szerelméről szóló zenés játékával áll színpadra. Két előadás érkezik a Pinceszínház repertoárjából, Spiró György Prah és Háy János A Gézagyerek című szatírája.

A gyerekprogramok között szerepel a Pinceszínház és a Karaván Színház közös előadása, Lázár Ervin Négyszögletű Kerek Erdő című meséje, a Brassium Fúvósegyüttes gyerekkoncertje, Zalán Tibor Rettentő görög vitéz című antik mesejátéka a Stúdió K Színház előadásában, valamint Veronaki, azaz Tarján Veronika koncertje is - olvasható a közleményben, amely szerint a Bakáts téri házasságkötő teremben a 225 éves Ferencváros történetét bemutató kiállítás lesz látható négy napon át, több útvonalon indulnak helytörténeti séták, valamint ritkán látható helyi kötődésű filmeket vetítenek a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben és a Ráday utcai DocuArtban is.

A Ráday utcában rendezik meg a Nyitott Galéria képzőművészeti kiállítást, amely a kerületben lakó, vagy a kerülethez szorosan kapcsolódó festőművészek, fotográfusok és szobrászok alkotásait mutatja be. A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz Borutca és Gasztroplacc a Bakáts utcában és a Bakáts téren, valamint megrendezik az V. Ferencvárosi Nyílt Lecsófőző Bajnokságot és Lecsókóstolót.

Kapcsolódó cikkek

Borfesztivál Tolcsván

2017. augusztus 01.