Csónakkölcsönzővel és kondiparkkal bővült a ráckevei szabadstrand

Forrás: turizmus.com

 2020. június 18. 10:00

Kültéri kondicionáló park és kajakokkal, kenukkal, supokkal felszerelt csónakkölcsönző nyílt a Ráckevei–Soroksári Duna-ág legszebb fürdőzőhelyén, a Vadkacsa Szabadstrandon.

Hivatalosan is átadták a térség közkedvelt strandjának két új létesítményét, amelyek közül a kondipark máris óriási népszerűségnek örvend. Nem véletlenül: az általában megszokott aerob gépek és az egyre kedveltebb, saját súlyos szerkezetek mellett ugyanis klasszikus, súlyzós gépek is megtalálhatók a területen, aminek köszönhetően hölgyek és férfiak, fiatalok és idősebbek, sportosak és kezdők is kielégíthetik mozgásigényüket.

Ráckeve szabadstrandja kondiparkkal bővült

Fotó: Ráckevei Önkormányzat

A mintegy kéthektáros területen fekvő létesítményben már eddig is nagy játszótér, korszerű szociális blokk, két strandröplabdapálya állt a vendégek rendelkezésére. Utóbbi népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt hetekben az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező amatőr sportolók építettek kerítést és világítást a két pálya köré – tájékoztatott Vereckei Zoltán, Ráckeve polgármestere.

A sport egyébként is központi szerepet játszik a szabadstrand életében, ahol az elmúlt években rendszeresen rendeztek kajak- és kenu, valamint röplabdaversenyeket, de mostantól helyben is lehetőség nyílik vízi járművek kölcsönzésére, amelyekkel a környék szigetei, romantikus lagúnái fedezhetők fel.

A frissen átadott kondipark máris óriási népszerűségnek örvend

Fotó: Ráckevei Önkormányzat

A strandon lehetőség van sátorozásra és étkezésre is, és a városban pedig számos látnivaló várja a látogatókat. Így Közép-Európa egyetlen gótikus stílusú ortodox temploma, a Mátyás király uralkodása idején épült Istenanya elszenderedése templom, a szintén országosan egyedülálló és működő hajómalom, valamint hazánk legnagyobb szekkója, amely a katolikus templom falait borítja, és az első hazai világi barokk műemlék, a Savoyai-kastély is.

Az új strandlétesítmények A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése című pályázat keretében épültek, a Magyar Kajak Kenu Szövetség támogatásával.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.