Könnyebben jutnak kínai vízumhoz a kínai vakcinával oltottak

Forrás: turizmus.com

 2021. március 17. 18:26

A budapesti Kínai Nagykövetség a honlapján jelentette be, hogy könnyítést kapnak a kínai vízum megszerzése során azok a személyek, akiket kínai vakcinával oltottak be.

A honlapon az olvasható, hogy 2021. március 15-től a magyarországi Kínai Nagykövetség a következő könnyítést nyújtja a Kínában előállított COVID-19 vakcinával beoltott és az oltási igazolást beszerző vízumkérelmezők számára:

A szárazföldi Kínába különböző területeken végzett munka és termelés folytatása érdekében látogató külföldi állampolgároknak és családtagjaiknak vízumkérelmük során csak a COVID-19 világjárvány előtt szükséges dokumentumokat kell benyújtaniuk.

Könnyebben kaphat kínai vízumot az, akit kínai vakcinával oltottak

Fotó: 123rf

A sürgősségi humanitárius szükségletek miatt vízumigénylésre jogosult kérelmezők köre adott esetben kibővül. A kínai állampolgárok vagy Kína állandó lakosainak külföldi családtagjai, beleértve a házastársat, a szülőket, a gyermekeket és az együtt élő más közeli hozzátartozókat (testvérekre, nagyszülőkre és unokákra utalva), vízumkérelmet nyújthatnak be a családdal való újraegyesítés, az idősek gondozása, a rokonok meglátogatása, temetéseken való részvétel vagy a kritikusan beteg rokonok meglátogatása céljából.

Az érvényes APEC üzleti utazási kártyák birtokosai az eredeti érvényes APEC üzleti utazási kártya és a meghívó fél által a kínai szárazföldön kiállított meghívólevél bemutatásával igényelhetik az M vízumot. A magyarországi Kínai Nagykövetség elfogadja a kérelmet, és eldönti, hogy a kérelmező tényleges helyzetének megfelelően kiadja-e a vonatkozó vízumot.

Arra is felhívják ugyanakkor a figyelemet, hogy a vízumkönnyítés csak azokra a kérelmezőkre vonatkozik, akiket Kínában előállított COVID-19 vakcinával oltottak be, és megkapták az oltási igazolást.

A COVID-19 nukleinsav-teszt és az IgM antitest teszt "kettős tesztelésére" még indulás előtt szükség van az egészségügyi állapot nyilatkozathoz. Miután az illető személy belépett Kínába, meg kell felelnie a vonatkozó járványmegelőzési előírásoknak is - olvasható a bejegyzésben.