Koreai dizájn: hagyománytisztelet és modernitás

Forrás: turizmus.com

 2016. július 06. 16:46

Különleges, távoli kultúra modern színvilágába enged bepillantást a Koreai Kulturális Központ legújabb tárlata.

A dél-koreai mai valóságot illetően egyre több tárlat, előadás és kiállítás enged bepillantást a magyarok számára: a budapesti Koreai Kulturális Központban egymást érik a képző- és iparművészeti, valamint fotókiállítások, amelyek részét képezik az élénkülő országmarketingnek.

 

Ezúttal a dél-koreai design mutatkozik be július 5. és 14. között a Csörsz utcai épületben.

A koreai Gyeonggi Dizájn Szövetséggel együttműködésben megvalósuló időszakos kiállítás bepillantást enged a hagyományos Korea szépségébe, valamint a modern dizájn tervezésébe és technológiájába is.

Az 56 tervet és tárgyat felvonultató tárlat a koreai dizájn legjavát hozza Budapestre, megmutatva a mély hagyománytiszteletet, és mindennek összefonódását a legmodernebb technikával, amire a koreaiak méltán lehetnek büszkék nemcsak hazájukban, hanem a nemzetközi színtéren is.

A kiállítás szervezői bíznak benne, hogy „a nagy múlttal rendelkező európai művészeti kultúra centrumát jelentő Budapesten a kiállítás révén ismételten elősegíthetjük a Korea iránti érdeklődés fokozódását, valamint a megértés és ismeretek mélyülését” – olvasható a rendezvény ajánlójában.

A július 14-éig nyitva tartó kiállítás látogatása ingyenes.