Korlátozások nélkül léphetnek be a légi utasok Brazíliába

Forrás: turizmus.com

 2020. december 14. 12:29

Brazília a tengerentúli célállomások közül azon kevesek egyike, ahova a turisták ma is korlátozás nélkül léphetnek be amennyiben légiúton érkeznek az országba - a Rio Convention & Visitors Bureau legfrissebb tájékoztatása szerint.

Nincs szükség COVID-tesztre, nincs kötelező karantén és az eddig kötelező utasbiztosítással sem kell mostantól rendelkezni - közölte a szervezet.

Tengeri,  illetve szárazföldi úton ugyanakkor a turisták nem léphetnek be Brazília területére. Az országban nincs kijárási tilalom, a szállodák és éttermek nagy része változatlanul üzemel, az idegenforgalmilag fontos helyek mind látogathatók. Az államok közötti légi  és szárazföldi közlekedés változatlan. Az Európából Brazíliába közlekedő légi járatok száma és gyakorisága folyamatosan nő. Maszk viselése is csak egy-egy államban kötelező.

Miután a szabályok a vírushelyzetnek megfelelően bármikor változhatnak, szükséges az utazást bonyolító légitársaságtól a kapcsolódó legfrissebb  tájékoztatást kérni, hangsúlyozta lapunknak küldött közleményében Sárdi Rezső, a HAVAS Creative Tours DMC magyarországi marketingképviseletétől. A részletekről pontos tájékoztatás kapható a Brazil Nagykövetségtől és a HAVAS Creative Tours magyarországi képviseletétől is.

A Megváltó Krisztus-szobor Rióban, a háttérben a Botafogo-öböl

Fotó: 123rf

A brazil kormány bejelentette, hogy jövő év január 25-én megkezdik a COVID-védőoltások beadását először Sao Paulóban, ahova jelenleg 18 millió adag oltóanyagot várnak. Elsőként az idősek, az őslakosok és az egészségügyben foglalkoztatottak kerülnek beoltásra.

A képviselet arról is tájékoztatott, hogy idén novemberben immár 6. alkalommal nyerte el Rio de Janeiro a World Travel Awards versenyen az idegenforgalmi szolgáltatások és sportrendezvények terén legjobban teljesítő dél-amerikai város címét.

Azt is megtudtuk, hogy a World Travel & Tourism Council Rio de Janeiró számára engedélyezte a „Safe Travel" logó használatát, mivel megítélésük szerint a desztináció idegenforgalmi szolgáltatásai megfelelnek a nemzetközi protokoll előírásainak, tehát a szigorú egészségügyi és higiéniai követelményeknek.

A Worldometers adatai szerint Brazíliában eddig 6,9 millióan fertőződtek meg koronavírussal és a halottak száma túllépte a 191 ezret.