Környezettudatos szemléletmód és a jótékonykodás a SZIN-en

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 20. 10:35

Augusztus 25-én nyitja kapuit a legnagyobb hazai nyárzáró fesztivál, a Szegedi Ifjúsági Napok. A SZIN idén egy nappal hosszabb lesz, viszont a tavaly meghirdetett árakon, és a Tisza-parti fesztiválon láthatjuk majd a legtöbb hazai fellépőt.

Halott Pénz, Majka & Curtis, a Tankcsapda, a Wellhello, Ákos, Rúzsa Magdi, a Kiscsillag, az Irie Maffia, és jön a Carson Coma és a Csaknekedkislány is. A legerősebb hazai felhozatalban lesz Zenevonat Szuperkoncert, az LGT sztárjaival.

Itt lesznek tehát a nagy kedvenceink a hazai szcéna legjobbjait és megannyi feltörekvő tehetséget felvonultatva, ami az idén ötnapos fesztiválon majd’ 200 fellépőt jelent.

„Az elmúlt fesztiválnélküli időszak komoly nyomot hagyott az iparágon, a szervezőket és a fesztiváloknak bedolgozó cégeket nehéz helyzetbe hozva, olykor a létüket teljesen ellehetetlenítve. Nem beszélve a zenészekről és látogatókról, akik az élettel töltik meg a szervezők munkáját. Ezért is hosszabbítottuk meg a fesztivált, hogy minél több fellépőnek legyen alkalma újra színpadra állni, a fesztiválozóknak pedig hosszabb ideig tartson a várva-várt nyárzárás” – mondja Kolonics Erika, a SZIN főszervezője.

Közel 200 fellépője lesz az idén ötnapos fesztiválnak

Fotó: SZIN

Hogy a bejutás a fesztiválra majd gördülékenyebben menjen, már augusztus 19. és 22. között át lehet előre venni a karszalagot a Szegedi IH Rendezvényközpontban. Mindenki a saját karszalagját veheti át, személyi és védettségi kártya bemutatásával.

Megkönnyíti a fizetést a SZIN-en a Festipay fizetéses rendszer, aminek újdonsága, hogy a chippel ellátott karszalaggal is fizethetünk, ezzel is gyorsítva a sorban állást.

Augusztus 20-tól letölthető lesz a SZIN hivatalos applikációja az Apple Store vagy a Google Play áruházból.

A praktikus fesztiválalkalmazással a látogatók megtervezhetik az 5 nap számukra érdekes programját és egy push üzenet is értesíti majd őket a koncert kezdetéről.

A Szegedi ifjúsági Napok mindig is nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatos szemléletmódra és a jótékonyságra.

A büfékben egyedi grafikákkal ellátott visszaváltható, úgynevezett repoharat vásárolhatunk egyszeri 500 forintért, amit fesztiválemlékként hazavihetünk, de vissza is válthatjuk. A visszaváltás során minden pohár árából 100 Ft-tal Szeged első Bohócdoktor Alapítványát, a Karitáció Alapítványt támogatják közösen a fesztiválozók és a SZIN.

A SZIN 11 év alatti látogatóknak ingyenes, de nagykorú felügyelete szükséges. A 15 évalattiak gyerekjeggyel jöhetnek a fesztiválra. A belépéshez – minden nagykorú látogatónak – védettségi igazolvány szükséges.

Az ország legzsebbarátabb fesztiváljára jegyek még korlátozott számban kaphatók a szegedi IH Rendezvényközpontban, illetve online a szin.org oldalon.