Koronavírus-fertőzés utáni rehabilitáció a bécsi gyógyfürdőben

Forrás: turizmus.com

 2020. október 13. 15:45

A bécsi gyógyfürdő, a Therme Wien azoknak kínál rehabilitációs lehetőséget, akik koronavírus-fertőzés utáni szövődményeket tapasztalnak: nehézlégzést, fejfájást, levertséget. A kezelés része a légzéstréning és az izmok újraépítése, mindezt azt osztrák társadalombiztosító fedezi.

Egy súlyosabb lefolyású koronavírus-fertőzés után a gyógyulás érdekében nagyon fontos a célzott terápia. Habár a vírus elsősorban a tüdőt támadja, egyes esetekben a szív- és érrendszer is károsodhat. Még azok is hónapokig tüneteket tapasztalhatnak, akiknél a fertőzöttség időszakában csak enyhe kellemetlenségek jelentkeztek.

Gyakori tünet a nehézlégzés, a levertség, az erős fejfájás. A bécsi Therme Wien gyógyfürdő ezeknek az embereknek szeretne segíteni szakképzett fizioterapeuták és célzott terápiás kezelés segítségével, elsősorban a légzésfunkciók javításával.

Covid-19 utáni rehabititáció a gyógyfürdőben

Fotó: Therme Wien

Akik például az intenzívosztályon feküdtek, azoknak gyakran meggyengül a rekeszizma, ez pedig felelős lehet a nehézlégzésért. A terápia során ezért fontos a légzőizomzat megerősítése különböző gyakorlatok segítségével. A rehabilitáció részét képezi ezen kívül a traumatikus élmény leküzdésében való segítség is.

A gyógyfürdőbe hetente 20-30 beteg érkezik a kezelésre, általában két-három alkalommal, ilyenkor néhány órát töltenek az intézményben. A személyre szabott gyógymódnak gyakran része a friss levegőn való séta a fürdő parkjában. Aki akar, fekvőbeteg-ellátást is igénybe vehet.

A gyógyulási folyamat fontos eleme, hogy a páciensek lassan visszatérő erejüket érzékelve elhiggyék, állapotuk javul. A háromhetes kúra ingyenes, a költségeket az osztrák társadalombiztosító állja.