Kőröshegyen félmillió tulipánnal várják a kirándulókat húsvét után

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. március 29. 17:26

Hetedik alkalommal bont szirmot Kőröshegyen a virágoskert, amelyre a húsvét utáni héten várják a látogatókat.

„Közel félmillió tulipánt, ötvenezer nárciszt ültettünk el ősszel, hogy fél év után végre beérjen az a sok munka, amit belefektettünk a tájba" – olvasható a Kőröshegyi Levendulás közösségi oldalán jelezve, a házigazdák mindent megtettek annak érdekében, hogy az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő attrakciójuk a húsvéti tulipánszüret minden odaérkezőnek különleges élményt nyújtson.

Valóban kivételes élmény a több száz ezer virággal beültetett ágyások között lépdelni, csodálni a színkavalkádot. Az már biztos, hogy 100 ezer tulipánt nem engednek leszedni.

Húsvét után indul a tulipánszüret

Fotó: Facebook /Kőröshegyi Levendulás

A másfél hektáron elterülő családi kertészet számos újdonsággal is várja a látogatókat, ugyanakkor annak érdekében, hogy kevesebbet kelljen várakozni a belépéskor, bevezették az online jegyvásárlást. Idén a Tulipánszüret idején a helyszínen megvett belépődíj 790 forint, aki viszont online vásárol, annak csak 500 forint, gyerekek számára 7 éves korig ingyenes a látogatás. Egy szál tulipán ára pedig 300 forint.

Aki autóval érkezik, annak javasolják, hogy a Dózsa György felől közelítse meg a helyszínt, ahonnan egy keskeny bevezető úton érhető el a több száz férőhelyes ingyenes parkoló.

Készülnek a nagyobb rohamra, mert idén még több munkatárs fogja eligazítani a látogatókat. A boltban tulipánszedő vödrök, kosarak vásárolhatóak, s mivel a virágokat tilos letépni, lehet ollót kölcsönözni közvetlenül a tulipánmező mellett.

Érdemes lesz a sorok között felsétálni a domb tetejére, ahonnan gyönyörű balatoni kilátás nyílik, sokan csak ezért érkeznek, és nem akarnak virágot vinni haza. Két, fotózásra elkülönített tulipánmező garantálja a megfelelő hátteret a szelfizéshez, viszont, hogy húsvétkor hány parcellát nyitnak meg, ez változhat az időjárás és a virágzás függvényében.

A Tulipánszüret április 13–23. között minden nap 8 vagy 9 órától indul, a pontos programot, a legfrissebb információkat érdemes előzőleg megnézni a Kőröshegyi Levendulás Facebook-oldalán.