Kőröshegyen megkezdődött az ország legnagyobb tulipánszürete

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. április 15. 12:27

A Somogy megye északi részén található Kőröshegy virágoskertjében közel félmillió nyíló tulipán várja a kirándulókat április 24-ig.

Ha a húsvéti ünnepnapok során nem is lesz ideális idő a szabadban tartózkodáshoz, április 24-ig biztosan jönnek majd olyan napsütéses napok, amelyek az M7-es dél-balatoni partján autózókat arra késztetik: térjenek le a sztrádáról és látogassanak el Kőröshegy virágoskertjébe.

Az észak-somogyi falu büszkeségének tartott szabadtéri gazdaság, a Kőröshegyi Levendulás idén tavasszal már a hatodik tulipánszüretre invitálja a színes virágok kedvelőit, méghozzá a tavalyihoz képest dupla mennyiségű tulipánnal. A már 12 hektárosnál is nagyobb ültetvényen közel félmillió tulipán nyílik az ide látogatók gyönyörűségére; itt zajlik az ország legnagyobb tulipánszürete – írják Facebook-eseményüknél.

Az ültetvényen idén már közel félmillió tulipán nyílik az ide látogatók gyönyörűségére

Fotó: Facebook / Kőröshegyi Levendulás

Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez, a további területeken folyamatosan virágoznak a változatos fajtájú és színű vázába valók. A kertgazda szakaszosan nyitja meg a leszedhető sorokat, így biztosítja, hogy a szüret teljes idején legyen elérhető virág a látogatóknak. A következő tíz nap során lehetőség lesz palántavásárlásra, továbbá helyi levendulakülönlegességekből készült kézműves termékek megvásárlására is.

A látogatóktól azt kérik, hogy miután a parkolóban kiszállnak a gépkocsiból, váltsanak túracipőre, és esős időben gumicsizmát húzzanak. A virágoskert hétköznap 10 és 18 óra, a húsvéti és az azt követő hétvégén 9 és 17 óra között várja a látogatókat. A felnőttek 500 forintos, teljes egészében levásárolható jeggyel (250 Ft/tulipánszál), a gyermekek és a nyugdíjasok ingyen látogathatják a kertet.