Kortárs kertmozi nyílik Csopakon

Forrás: turizmus.com

 2021. július 21. 11:46

2021 nyarán új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton-parton. A Pont Csopak kertmozi nem csupán egy vetítési helyszín, egy találkozópont a kultúrára és kikapcsolódásra nyitott közönség számára.

A Csopak Üdülőfalu hátsó területén valamint a Csopak Kertmoziban megrendezett pop-up rendezvényekkel ízelítőt és kedvcsinálót szeretnének nyújtani a szervezők a jövőhöz, hiszen folytatást is terveznek. A cél egy olyan szabadtéri központ kialakítása, ahol minden esemény egy kulturális és közösségi élmény - írja a kertmozi sajtóközleménye.

A vetítések sohasem önmagukban állnak: beszélgetések, koncertek, előadások, felolvasás, piac, borkostoló, képzőművészeti programok, közös alkotó tevékenységek kísérik őket.

pontcsopak

A vetítéseket beszélgetések, koncertek, előadások, felolvasás, piac, borkostoló, képzőművészeti programok kísérik

Fotó: Pont Csopak

A nyitóhétvégén (augusztus 6-7.) a Még egy kört mindenkinek (Another Round) című dán Oscar-díjas tragikomédiát és a Maiden című díjnyertes dokumentumfilmet vetítik majd, míg a második hétvégén (augusztus 13-14.) a Mi óriási kis farmunk (My Biggest Little Farm) amerikai dokumentumfilm és a Tobi színei című magyar dokumentumfilm kerül majd műsorra.

A Pont Csopak szervezői tavaly Kaleidocs néven indítottak hibrid vetítés-sorozatot, és a kulturális élet számos területén rendelkeznek tapasztalatokkal. Balogh Rita a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) egyik alapítója, valamint dokumentumfilmes producer, Fränk Barbara pedig televíziós műsorkészítő és független tartalomgyártó producerként tevékenykedik.