Kortárs művészeti hetek a Balatonnál

Forrás: turizmus.com

 2021. július 22. 11:15

Képzőművészet, szobrászat és fotográfia áll az idei Garten Balaton középpontjában. A háromhetes eseménysorozat ideje alatt négy helyszínen hét kiállítás és két köztéri installáció valósul meg, melyeket számos társművészeti rendezvény kísér.

A harmadik Garten Balaton kortárs művészeti heteket, három észak-balatoni község, Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével rendezik meg. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kortárs képzőművészet, szobrászat, fotográfia áll a rendezvénysorozat középpontjában – számol be róla az Octogon építészeti hírportál.

A kiállításokkal egybekötött programsorozat célja, hogy a kortárs képzőművészetet személyes közelségbe hozza a befogadókkal, valamint a helyi kulturális szereplők bevonásával katalizálja a mikrotérség kulturális életét.

A rendezvénysorozatot interaktív tárlatvezetések, koncertek, színházi előadás, gyerekprogramok és képzőművészeti kertmozi színesíti

Fotó: gartenbalaton.com

A háromhetes eseménysorozat ideje alatt (július 30. – augusztus 21.) négy helyszínen hét kiállítás és két köztéri installáció valósul meg, melyeket számos társművészeti rendezvény kísér.

Az augusztus 21-ig tartó Garten Balaton kortárs művészeti hetek programsorozatát és képzőművészeti vásárát július 30-án 17 órakor nyitják meg a lovasi Nagy Gyula Galéria kertjében.

Az idei válogatásban minden eddiginél hangsúlyosabban kaptak helyet a pályakezdő és feltörekvő művészek alkotásai.

A rendezvénysorozatot interaktív tárlatvezetések, kortárs-, alternatív és kísérleti zenei koncertek, színházi előadás, gyerekprogramok és képzőművészeti kertmozi színesíti.

A Garten Balaton részletes programja ITT található.