Körvonalazódnak az őszi járványügyi szabályok Németországban

Forrás: turizmus.com

 2022. július 19. 18:58

Lezárások és kijárási tilalom valószínűleg nem lesznek, de maszkviselés valamilyen formában igen az őszre most körvonalazódó németországi járványügyi szabályok szerint.

Mivel a maszk hatásossága vitathatatlan, a maszkviselési kötelezettség a belső terekben valamilyen formában biztos szerepet fog játszani a német szövetségi kormány őszre tervezett koncepciójában – írja a Stuttgarter Nachrichten Marco Buschmann német igazságügyi miniszterre hivatkozva.

Az egyes tartományok védelmi intézkedéseihez jogi alapként szolgáló járványvédelmi törvény rendelkezései szeptember 23-ig érvényesek, ezért a német kormány július végéig elkészíti az intézkedési tervet a szeptember 23. utáni időszakra.

Maszkot biztos kell majd viselni Németországban ősztől, de azt még nem tudni, hol

Fotó: 123rf.com

Ezeket a rendelkezéseket tavasszal nagyrészt már feloldották, maszkviselési kötelezettség a rendezvényeken vagy az üzletekben például már április óta nincs, a távolsági vonatokon és a repülőgépeken azonban még mindig érvényben van.

A körvonalazódó koncepció szerint lezárásokra, iskolabezárásokra és kijárási tilalomra nem kerül majd sor, mivel azok az illetékesek szerint a pandémia harmadik évében már nem alkalmas eszközök.