Nincs magyar csoport Kos szigetén

Forrás: turizmus.com

 2017. július 22. 05:59

Két turista - egy svéd és egy török - meghalt Kos szigetén, amikor erős földrengés rázta meg a török partokhoz közeli görög szigeteket, s összedőlt néhány, régi épület. Magyar csoportok nincsenek a területen.

A Richter-skála szerinti 6,7-es erősségű földrengés 20-án éjjel pusztított Törökország égei-tengeri partvidékén. A tengeri rengés epicentruma a törökországi Bodrum városa és a görög Kos sziget között volt, tíz kilométeres mélységben.

A pusztítás nyomai Kos szigetén

Fotó: Sky News

Több százan, köztük turisták sérültek meg a Bodrum környéki üdülőtelepeken is.

Kos    szigetén több ezer pánikba esett ember töltött éjszakákat a szabad ég alatt.

Az Égei-tenger érintett része

Fotó: MTI

A MUISZ-tól kapott információ szerint nem lehet jelentős számú magyar turista sem a szigeten, sem a török városban, mivel, mindkét desztinációba évekkel ezelőtt megszűbt a charter járat, sőt, egyik helyre sincs közvetlen légi összeköttetés Magyarországról. Ettől persze lehetnek olyan egyéni, vagy akár szervezett turisták is a térségben, akik Turkish, vagy Aegian járatokkal, átszállással, esetleg hajóval jutottak el Kos-ra, vagy Bodrumba.

A Neckermann tájékoztatása szerint a Kos szigetén tartózkodó néhány utasukat áthelyezték biztonságos szállodákba, s ezek a családok nem is akarnak hazatérni, bár, lenne erre lehetőségük, hiszen az anyavállalat, a Thomas Cook július 22-re rendkívüli chartert küldött a szigetre, hogy Európába reptesse azokat, akik nem vállalják a kint maradást.