Kovács Kati csillagot kap Eger belvárosában

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2018. október 03. 12:21

Újabb értékkel gyarapodik Eger történelmi belvárosa. A Dobó térről nyíló Érsek utcában létrehozzák az Egri Csillagok Sétányát.

Habis László, a hevesi megyeszékhely  polgármestere a bejelentéskor hangsúlyozta: az Eger Sikeréért Egyesülettel együttműködve a város közgyűlése a  múlt év végén arról határozott, hogy kapjanak különleges elismerést azok a személyiségek, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a város fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez.

Ezért hozzák létre az Egri Csillagok Sétányt, ahol a következő években nemcsak a helyben lakók, hanem a turisták is tiszteleghetnek a kiemelkedő személyiségek táblái előtt.  Így a tudomány, a művészet, a sport és Egerért kategóriában avatnak majd díszköveket.

Eger belvárosában, az Érsek utcában avatják fel az Egri Csillagok sétányt

Fotó: Mentusz Károly

Honfi Gábor, az Eger Sikeréért Egyesület elnöke, arról beszélt, hogy a civil szervezet az előzetesen kialakított feltételrendszernek megfelelően tehet ajánlásokat, hogy kik kaphatnak emléktáblát. Ezek alapján pedig a város közgyűlése dönt majd az elismerésekről. Egy önkormányzati időszak alatt legfeljebb tízet avatnak fel.

Az első Egri Csillag Kovács Kati Kossuth-díjas énekművész lesz, aki sok szállal kötődik Egerhez. 2013 óta pedig a város díszpolgára, és nemcsak hazai, hanem nemzetközi karriert futott be. A róla szóló díszkövet ünnepélyes keretek között október 4-én 15 órakor helyezik el a város új sétányán. Az eseményen az előadóművész is részt vesz. Legközelebb pedig november végén kerül sor a második csillag díszkövének avatására.

Az egyesület elnöke azt is kiemelte, hogy az Egri Csillagok Sétány létrehozása szorosan kapcsolódik civil szervezet alapító nyilatkozatához. Arra törekszenek, hogy a város, egy pezsgő kulturális életű, modern település lehessen, ahol nemcsak a helybeliek érzik jól magukat, hanem az ide látogató hazai és külföldi vendégek is kellemes élményeket szerezhetnek.

Kapcsolódó cikkek

A világ első kézből

2018. szeptember 21.