Kövér Cinkék Napja a Budakeszi Vadasparkban

Forrás: turizmus.com

 2018. november 09. 10:42

A Budakeszi Vadaspark készül a leghidegebb hónapokra: a téli készülődés november 10-én, szombaton a Kövér Cinkék napjával kezdődik.

Ezen a napon téli madárvédelemről szóló előadás, kézműves madárkalács készítés és kisállat tréningek is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül szokás szerint ingyenesen látogathatók.

A Budakeszi Vadaspark szezonális programjának köszönhetően az érdeklődők a téli madáretetéssel és madárvédelemmel kapcsolatos, leghasznosabb mikénteket és hogyanokat tudhatják meg első kézből, a vadasparkba rendszeresen visszatérő Pangea Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület szakértőinek jóvoltából.

A program

Fotó: turizmus.com

Az előadás után interaktív foglalkozás keretein belül faggyúból és magokból álló, úgynevezett madárkalácsot is készíthetnek a látogatók, amit természetesen haza is vihetnek majd.

Az előadás és a közös alkotás után a vadasparki madáretetők közös megtöltésére és a „Madárbarát kert” tanösvény bejárásra is lehetőség nyílik, ahol a madarak telelési szokásairól, a madáretetőkbe kihelyezett táplálékokról kicsik és nagyok egyaránt játszva tanulhatnak majd.