Közel 150 programot visz a Kőfeszt a Káli-medencébe augusztus végén

Forrás: MTI/turizmus.com

 2020. augusztus 13. 15:29

Augusztus 27. és 29. között rendezik meg a Kőfesztet a Balaton-felvidéken, a Káli-medence településein, ahol huszonnégy helyszínen 149 programmal várják majd a közönséget.

A Kőfeszt középpontjában a folklór áll, a programok között kiállítások, gyermekprogramok, koncertek, színházi előadások, valamint előadással egybekötött régészeti programok és beszélgetések is szerepelnek – mondta el Csúri Ákos, a rendezvény alapító-főszervezője a programok sajtótájékoztatóján Kővágóörsön

Az egyes eseményeket a Káli-medence településein, Kővágóörsön, Balatonhenyén, Kékkúton, Szentbékkállán, Mindszentkállán, Köveskálon, valamint a Pálkövei strandon tartják.

A fesztivál honlapja szerint látható lesz majd Lázár Csaba, a Csík zenekar, Szarka Tamás (Ghymes), a Ladánybene27, a Fonó zenekar, az Erdőfű zenekar és a Magos zenekar is. Gólyalábosok, utcai komédiások, bábosok jelennek meg minden településen, a kővágóörsi zenei Hyde-park pedig egész nap szórakoztat.

Navracsics Tibor, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program kormánybiztosa szerint az általuk is támogatott Kőfeszttel a kulturális fővárosi program is térségivé válik. Hozzátette, hogy ez lesz az idei első ilyen rendezvényük.

 

Takács Szabolcs Veszprém megyei kormánymegbízott örömét fejezte ki a balatoni turizmus élénkülése miatt, de felhívta a figyelmet arra, hogy a koronavírus még köztünk van, ezért arra kérte a Kőfesztre érkezőket, hogy tartsák be az alapvető higiéniai szabályokat és tartsák meg a védőtávolságot.

A Kőfeszt zárt terekben tartott rendezvényein kötelező lesz a maszkviselés, és minden ilyen programon kézfertőtlenítőket is kihelyeznek.

Horváth Dezső, Kővágóörs polgármestere hangsúlyozta, hogy tavaly sikeres volt az akkor első alkalommal megrendezett Kőfeszt. Úgy fogalmazott: a turizmusra hosszú távon lehet építeni, és ki kell használni a térség különleges környezeti adottságait.