Márciusig bezárt a népszerű Tisza-tavi Ökocentrum

Forrás: turizmus.com

 2023. január 17. 15:32

Tavaly is rendkívül népszerű célpont volt a Tisza-tó környékére látogatók körében a Tisza-tavi Ökocentrum. Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriumához a tavalyi évben 209.215-en látogattak el. Az Ökocentrum jelenleg zárva tart, de márciustól ismét várja a látogatókat.

Továbbra is őrizi előkelő helyét a magyarországi turisztikai központok és állatkertek között a Tisza-tavi Ökocentrum a látogatószám alapján, amely 6,7 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest – közölte az létesítmény.A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumot 2012. április 27-i megnyitása óta eddig összesen 2.183.091 látogató kereste fel.Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriumában 2015 óta – 2020 és 2021-et, a pandémia által sújtott éveket kivéve – minden évben 200 ezer fölött volt a látogatószám. "Feladatunkat, küldetésünket nem csak a tavalyi év vonatkozásában teljesítettük" – írják.

okocentrum

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumot megnyitása óta több mint 2 millió látogató kereste fel

Fotó: Nagy Attila/Tisza-tavi Ökocentrum

Január 9. és március 10. között a Tisza-tavi Ökocentrum a szokásos éves nagykarbantartás, felújítás miatt nem látogatható. A tájékoztatás szerint a munkálatok segítenek abban, hogy Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, kiállításaik, bemutatóik megújulva, megszépülve várják és fogadják újra a látogatóikat. Az Ökocentrum várhatóan március 11-én, 10 órától fogadja ismét az érdeklődőket.