Közel 8 millió forint adomány gyűlt össze a Runway Run nevezési díjaiból

Forrás: turizmus.com

 2021. november 10. 16:44

Több mint 3,8 millió forintot adott át a Budapest Airport a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató SUHANJ! Alapítványnak. Az adomány az idén 9. alkalommal megrendezett repülőtéri jótékonysági futóverseny, a Runway Run nevezési díjaiból gyűlt össze.

Szeptember elején immár kilencedik alkalommal állhattak rajthoz a jótékony futók a Runway Run elnevezésű futóversenyen: közel 700-an indultak útnak a repülőtér erre az alkalomra lezárt I. futópályáján - közölte a Budapest Airport. A nevezésekből befolyt 3.845.486 forintot a repülőtér-üzemeltető képviselői adták át a SUHANJ! Alapítványnak.

A Budapest Airport már 7 éve támogatója a SUHANJ! Alapítványnak, a jótékonysági futóverseny nevezési díjaiból befolyó összeg felét a légikikötő a kezdetektől fogva ennek a szervezetnek adja.

budairport

A jótékonysági futóverseny nevezési díjaiból befolyó összeg felét, 3,8 millió forintot a légikikötő a SUHANJ! Alapítványnak adta

Fotó: Budapest Aiport / Baranyi Róbert

A SUHANJ! Alapítvány a támogatást többek között az általuk üzemeltetett, a fogyatékkal élő és ép sportolók számára kialakított integrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja. A Budapest Airport a rendszeres és integratív sportolási lehetőséget biztosító SUHANJ! Alapítványon keresztül a látás- és mozgássérült, illetve értelmi fogyatékkal élő emberek életminőségének javítását is támogatni kívánja.

A Runway Run meghívásos futóversenyen a korábbi évekhez hasonlóan a légiközlekedési iparág, a hatóságok, illetve légitársasági és más, nemzetközi nagyvállalatok képviselői, kiemelkedő sportolók és a SUHANJ! Alapítvány versenyzői vettek részt.