Közel a 300 ezres álomhatárhoz a Gyógyvizek Völgye

Forrás: turizmus.com

 2017. március 09. 17:41

Az országos átlagost meghaladva, Egerszalókon az összes szálláshelyet figyelembe véve 9,5 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma 2016-ban. A Gyógyvizek Völgye idei újdonsága lesz a Sáfránykert és Tücsökbusz.

Egerszalók tavaly összesen több mint 245 ezer vendégéjszakát, ebből a kereskedelmi szálláshelyek 200 ezer vendégéjszakát (+6,6%) realizáltak. A belföldi vendégéjszakák adják a forgalom 86-88 százalékát.

Ezekkel a számokkal Egerszalók az országos listán a 17. helyen áll, megelőzve olyan településeket, mint Nyíregyháza, Zamárdi, Keszthely, Velence. A 2015-ös évhez képest egy helyezést javított a település. A 2008–2016-os időszakot összehasonlítva 11 helyezést lépett előre Egerszalók a népszerűségi toplistán.

Saliris Resort

Fotó: gyogyvizekvolgye.hu

A Gyógyvizek Völgye egész területét nézve (Egerszalók, Demjén, Egerszólát) a vendégéjszaka-számok 7,6 százalékkal emelkedtek, összesen közel 300 ezer vendégéjszakát töltöttek itt a belföldi és külföldi vendégek 2016-ban.

 

Öt fürdő, Sáfránykert és Tücsökbusz

A 2017-es év ismét tartogat újdonságokat a Gyógyvizek Völgyében. Tavaly év végén átadták a Demjén Termáltó nevű szabadtéri gyógyvizes fürdőt, ezzel ötre emelkedett a terület fürdőinek száma. Két helyszínen lehetséges az éjszakai fürdőzés, ami továbbra is nagy népszerűségnek örvend.

Barlanglakás Egerszalókon

Fotó: gyogyvizekvolgye.hu

Egerszalókon a tavasz folyamán várhatóan átadnak egy új rendezvényteret a barlanglakások közelében, a Sáfránykertet. Itt kialakítanak egy szabadtéri színpadot, ahol közel százan élvezhetik majd az előadásokat. A fogadó épület és a felújított barlanglakások egy új közösségi és kulturális teret kínálnak az ide érkező vendégeknek és a helyieknek is. Az egyik barlanglakásban megnyitnak egy 3D-s mozit, ahol a vendégek Egerszalók történetéről láthatnak kisfilmet.

Egerszalókon tavasszal elindul a „falunéző" Tücsökbusz, amellyel a vendégek a fontosabb látnivalókat könnyen és kényelmesen megközelíthetik. Nyáron minden nap több alkalommal közlekedik a kisbusz, a turisztikai irodától indulva, a Sódomb, a templom és a barlanglakások érintésével egy kört tesz meg a településen.