Közeledik a Tatai Patara

Forrás: turizmus.com

 2017. április 27. 14:17

Gróf Pálffy Miklós 420 évvel ezelőtti sikeres ostromára emlékezve, május 19-21. között. immár tizedik alkalommal rendezik meg az ország egyik legnagyobb történelmi fesztiválját Tatán.

A Tatai Patara a tavasz legnagyobb és legtöbb szereplőt felvonultató rendezvénye a térségben. A három napos fesztiválon több száz törökkori hagyományőrző eleveníti fel a XVI. század hadviselését, fegyverzetét és viseletét.

A gyermek és felnőtt látogatók számára talán a leglátványosabb programok a nyílt színi csatajelenetek lesznek, ahol történészek segítségével a nézők bepillantást nyerhetnek országunk e tragikusan dicső korszakának eseményeibe, és megtekinthetik gróf Pálffy Miklós híres haditettét is. A résztvevő csapatok táborai folyamatosan is nyitva állnak fegyver- és viseletbemutatókkal.

2014-es Tatai Patara

Fotó: tata.hu

A Tatai Patara a Lackfiak egykori várkastélyában kerül megrendezésre, mely kiemelkedő, történelmi szerepét a török korban élte. A rendezvénysorozat bővelkedik zenei programokban, kiállításokban és nem maradhat el a kézműves vásár sem.