Közelít a százezerhez a napi fertőződések száma Angliában

Forrás: MTI

 2020. október 29. 13:04

A legújabb szakértői becslések szerint naponta csaknem százezren fertőződhetnek meg Angliában az új típusú koronavírussal.

A patinás Imperial College London egyetem tanulmánya azt valószínűsíti, hogy csak Angliában jelenleg naponta valójában 96 ezren fertőződhetnek meg az új koronavírussal.

Az egyetemi kutatóstáb 85 971 ember bevonásával végezte el a szűrővizsgálatot október 16. és 25. között, és arra az eredményre jutott, hogy jelenleg az angliai lakosság 1,28 százaléka – vagyis tízezer ember közül 128 – fertőzött.

 

Az egyetemi vizsgálat kimutatta azt is, hogy a napi fertőzések száma 9 naponta megkétszereződik

Fotó: 123rf.com

A kutatócsoport hangsúlyozza, hogy az előző vizsgálati forduló végén, október 5-én még 60 volt a tízezer angol lakosra jutó koronavírus-fertőzöttek száma.

Az Imperial College London szakértői ebből a növekedési ütemből vezették le a napi 96 ezer új fertőződést valószínűsítő eredményt.

A brit egészségügyi hatóságok becslése szerint a koronavírus-járvány tavaszi tetőzésének idején 3,5 körül lehetett ez a mutató Nagy-Britannia egészében.

Az egyetemi vizsgálat kimutatta azt is, hogy a napi fertőzések száma 9 naponta megkétszereződik. A kutatócsoport kiemeli, hogy korábban 29 naponta kétszereződött a napi koronavírus-fertőzések száma Angliában.